Verdens bedst betalte skuespiller blander sig i præsidentvalg: 'Fremskridt kræver mod og respekt'

Dwayne "The Rock" Johnson støtter for første gang officielt en amerikansk præsidentkandidat.

Dwayne "The Rock" Johnson melder sig nu under Demokraternes faner i den amerikanske præsidentvalgkamp. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

- Fremskridt kræver mod, medmenneskelighed, empati, styrke, venlighed og respekt.

Sådan skriver den amerikanske skuespiller Dwayne "The Rock" Johnson, der i øvrigt er verdens bedst betalte skuespiller, i opslaget til en over syv minutter lang video, han har delt på Twitter og Instagram.

I videoen erklærer han sin støtte til Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, og vicepræsidentkandidat Kamala Harris forud for det amerikanske præsidentvalg i november.

Dermed har skuespilleren, der blandt andet er kendt for 'The Fast and the Furious'-filmene og tv-serien 'Ballers', valgt side i den amerikanske præsidentvalgkamp.

Noget han faktisk aldrig tidligere har gjort offentligt, skriver CNN.

At den populære skuespiller nu for første gang støtter en præsidentkandidat, er værd at bide mærke i, mener Sarah von Essen, der er journalist, USA-kender og forfatter til 'Hillary Rodham Clinton: En politisk biografi'.

- Når man får støtte fra en kendt, kan det både vise, at man som kandidat er med på noderne, det kan få en til at virke mere ungdommelig eller noget helt tredje. For øjeblikket er der måske en længsel efter ordentlighed og ro, og det virker til at være nogle af de kvaliteter, The Rock selv står for og også længes efter, vurderer Sarah von Essen.

- Han er med til at forstærke Bidens budskab om, at vi skal tilbage til ordentligheden i USA.

Særlig troværdighed

The Rock har i forbindelse med støtteerklæringen delt i alt to videoer på Instagram og Twitter. Den ene er syv og et halvt minut lang, mens den anden varer lige under seks minutter.

Instagram er videoerne i skrivende stund blevet set henholdsvis 5,9 og to millioner gange, mens de på Twitter har trukket henholdsvis 10,6 millioner og omkring 400.000 visninger.

- The Rock har tilsyneladende en utroligt bred appel blandt amerikanerne. Han har sindssygt mange følgere og dermed også stor vægt. Han har ikke støttet en kandidat før, hvilket også giver en vis troværdighed i forhold til at få folk til at tænke, at nu er det vigtigt og alvorligt, siger USA-kender Sarah von Essen.

Hun forklarer videre, at det er en gammel tradition i amerikansk politik at arbejde sammen med populærkulturen. Det er det, fordi det politiske etablissement tror, man dér kan nå ud til folk, man ellers ikke ville nå, forklarer hun.

- Der er måske nogle derude, der stoler mere på The Rock end Joe Biden, Kamala Harris og Donald Trump tilsammen, lyder det fra Sarah von Essen.

- Der er en grundlæggende mistillid til politikere i USA. Den mistillid var i øvrigt også med til at gøre Trump til præsident.

Clinton fik støtte af Beyoncé - og tabte

Netop Donald Trump havde ved det seneste præsidentvalg i 2016 svært ved at opnå støtte fra sværvægterne i det amerikanske kulturliv, hvorimod hans modkandidat Hillary Clinton blev støttet af utallige superstjerner. Alligevel tabte hun kampen om præsidentposten.

Beyoncé og Jay-Z var blandt de mange kendte amerikanere, der offentligt støttede Hillary Clinton ved præsidentvalget i 2016. Et valg, som Clinton trods den store opbakning fra underholdningsindustrien, som bekendt tabte. (Foto: Brian snyder © Scanpix)

Batter det noget at blive støttet af en kendt, når det kommer til stykket?

- Det er en løbende diskussion, hvor meget det egentlig betyder at få støtte af en kendt. Trump brugte det aktivt, at Hollywood-eliten netop ikke støttede ham. Han tog det så til et ret ekstremt next level, fordi han selv er en celebrity, der blandt andet har lavet realityshows, siger Sarah von Essen.

Hvorvidt Dwayne "The Rock" Johnsons støtterklæring kommer til at gøre en forskel, bliver vi klogere på den 3. november, hvor der er præsidentvalg i USA.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk