(Foto: John Moore © Getty Images)

Verdens bedste pressefotos kåret: Se alle vinderne her

Billedet af en skræmt pige ved den amerikansk-mexicanske grænse er kåret til årets pressefoto. Se flere vinderbilleder her.

I en måned har Sandra Sanchez rejst igennem Centralamerika med sin toårige datter. Da de når frem til grænsen mellem Mexico og USA, bliver de tilbageholdt, og hun bliver kropsvisiteret.

Imens står hendes datter grædende ved siden af sin mor.

Sådan lyder historien bag billedet af den skræmte, lille pige, der sidste år gik verden rundt.

Nu er billedet, der er taget af den amerikanske fotograf John Moore, blevet kåret til verdens bedste pressefoto.

- Jeg tror, at dette billede rørte mange menneskers hjerter, ligesom det rørte mit, fordi det humaniserede en større historie, udtaler John Moore i forbindelse med kåringen.

Det nu prisvindende billede fra juni 2018 satte fokus på den amerikanske regerings beslutning om at adskille forældre og børn, der krydsede grænsen illegalt. Efter kritik blev lovændringen dog trukket tilbage.

Du kan se de enkelte vinderbilleder fra World Press Photo herunder.

 • Fotograf Pieter Ten Hoopen har vundet årets World Press Photo i kategorien for billedserier. Her ses det ene af hans i alt fire billeder. Serien viser, hvordan tusindvis af migranter i en karavane bevægede sig mod grænsen til USA i oktober og november sidste år. (Foto: Pieter ten Hoopen © Agence Vu/Civilian Act)
  1 / 7
 • En piges 15-års fødselsdag – quinceañera – fejres med bravur i de latinamerikanske lande. Det ses som hendes overgang til livet som voksen kvinde. Her har fotograf Diana Markosian taget et billede af fejringen af den cubanske pige Pura, for hvem dagen var noget helt særligt. Læger havde nemlig sagt, at hun ikke ville nå at leve til at blive teenager grundet en hjernetumor. Billedet er årets pressefoto i kategorien 'generelle emner'. (Foto: Diana Markosian © Magnum Photos)
  2 / 7
 • Dette billede af Brent Stirton vandt i fotokategorien for miljø. På billedet ses den 30-årige afrikanske kvinde Petronella Chigumbura, der er en del af en lokal gruppe kvinder – også kaldet Akashinga, der betyder modig – der giver dårligt stillede kvinder i Zimbabwe mulighed for at dyrke og forvalte vildmarksområder på en bæredygtig måde. (Foto: Brent Stirton © Getty Images)
  3 / 7
 • Dette billede er årets vinder i kategorien 'bedste generelle nyhedsbillede' og er taget af Chris McGrath. Det viser en mand, der forsøger at holde pressen tilbage, da efterforskere fra Saudi-Arabien ankommer til det saudiarabiske konsulat i Istanbul i Tyrkiet, efter at journalisten Jamal Khashoggi forsvandt. (Foto: Chris McGrath © Getty Images)
  4 / 7
 • Frøer bliver ofte fanget under deres parringssæson i foråret, når mange samles på ét sted – og nogle gange skæres frølårene af dyrene, mens de stadig er i live. Her ses en flok frøer, der er blevet kastet tilbage i havet i Rumænien, hvor de kæmper for at komme op til overfladen. Billedet af Bence Máté er kåret til årets naturbillede. (Foto: Bence Mate © www.bencemate.com)
  5 / 7
 • Modellerne Diarra Ndiaye, Ndeye Fatou Mbaye og Mariza Sakho er fotograferet i Medina-kvarteret i Senegals hovedstad Dakar i tøj fra designeren Adama Paris, mens nysgerrige ser på. Billedet er taget af Finbarr O'Reilly, der har vundet i kategorien for bedste portræt. (Foto: Finbarr O'reilly © Finbarr O'reilly)
  6 / 7
 • Årets sportsbillede er dette foto af norske John T. Pedersen. Her ses den 30-årige bokser Moreen Ajambo under en træning i Rhino-bokseklubben i Katanga, der er et slumområde i byen Kampala i Uganda. Der bor 20.000 mennesker i det fattige område. (Foto: John T. Pedersen © John T. Pedersen)
  7 / 7

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter