Verdens største Counter-Strike-turnering for kvinder: Vi vil være de bedste

Tophold fra 30 lande kæmper mod hinanden i København i det populære skydespil.

Træning på alle hverdagsaftener og adskillige weekender i månedsvis - ved siden af et fuldtidsjob. Og en bette rejse på 16.000 kilometer.

Det har Christine Jenkins og hendes fire holdkammerater investeret for at kunne stå i Øksnehallen i dag.

Hun er anfører for det australske kvindetophold, Athletico.fe, der i er København i disse dage for at deltage i verdens største 'CS:GO'-turnering for kvinder, der er en del af Copenhagen Games. For holdet er deltagelsen i Copenhagen Games en drøm - især når førstepladsen er i hus:

- Vi vil gerne være de bedste, det er det, vi stræber efter. Det har vi opnået i Australien indtil videre, og nu vil vi gøre det globalt, fortæller Christine Jenkins, der har kaldenavnet 'Bunny'.

- Vi dedikerer os ret meget til det her, så det er fantastisk at være her, fortæller Christine Jenkins, der ligesom sine holdkammerater har fuldtidsjob ved siden af træning.

Australierne dyster i en turnering, hvor kvindehold fra i alt 30 lande deltager.

At det foregår i Danmark er ikke helt tilfældigt. Her er eSport ikke længere niche. Det trækker overskrifter, når det danske 'CS:GO'-tophold Astralis vinder verdensmesterskabet, eller når gaming kommer på skoleskemaet på op i mod 50 danske skoler. Og det tunge erhvervsliv begynder at investere.

Desværre har eSport tradition for at være drengedomineret, og det ville Copenhagen Games ændre på med kvinderturneringen.

- Pigerne sagde til os, at hvis vi laver en specifik pigeturnering, så kommer vi. Ellers gider vi ikke, fortæller arrangør Zahid Butt:

- Vi ved ikke, hvad årsagen er til det. Vi vil gerne have dem til at komme. Det er, hvad de stiller af krav, og så gør vi det, fortæller han og indskyder, at de faktisk har måttet afvise adskillige hold i år, efter at rygtet om turneringen har spredt sig.

Udlign skellet

For Angel Malihilozakerni fra det svenske hold Zest eSports er det et spørgsmål om tid, før man ser, at kønsblandede turneringer er normalen. Det er nødvendigt for at nå et konkurrenceniveau, hvor man dyster mod de bedste:

- Forestil dig, at der er 1000 mandlige spillere, og der er 300 af dem, der er virkelig gode. Imens har du 100 kvindelige spillere, og 30 af dem er gode. Der er ikke nok spillere, fortæller anføreren, der har kaldenavnet 'Mouse':

- Med årene vil vi snart udligne skellet mellem kønnene, så det bliver lige mellem de bedste mandlige spillere og de bedste kvindelige spillere. Det tror jeg helt klart.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter