'Vi har været ude nogle steder, hvor vi aldrig har været før': Populær YouTube-trio får deres egen tv-serie

Gruppen Umage Image er sprunget ud som skuespillere, instruktører og manuskriptforfattere. Men det har været en hård proces.

(Foto: Kenneth Nguyen © TV2)

Det er kedeligt at blive voksen.

Gaming, byture og døgnere bliver pludselig skiftet ud med voksenjobs, regninger og planlægning.

Hvis man ikke er kommet ind i de voksnes rækker endnu, så kan skridtet virke en smule farligt. Langsomt, men sikkert begynder indikationerne på, at man er blevet voksen at dukke op. Så har man pludselig egen Netflix-konto, man betaler selv sit mobilabonnement, og man går efter økologimærket fremfor spotvaren.

Og netop det har gruppen Umage Image lavet en serie om. I otte afsnit kommer man med ind i deres kollektiv, hvor kærester, karriere og økonomi truer den hyggelige stemning i bofællesskabet.

Umage Image består af komiker og skuespiller Ruben Søltoft, komiker Jakob Thrane og idémanden Theis Kildetoft, og de er lige nu aktuelle i TV2's nye komedieserie 'Umage', som kan ses på TV2 play.

Gruppen har tidligere lavet musik sammen, men nu var tiden inde til at lave en tv-serie og otte sange. Det har de gjort på blot to måneder, og under zoommødet med coronasikkerafstand brænder det tydeligt igennem skærmen, at det ikke kun har været fis og ballade at lave serien. Det har været "helt crazy", som Theis Kildetoft beskriver det.

Hør gruppens hit 'Voksenrig' fra serien, mens du læser videre.

0:00
Gruppen består af Jakob Thrane (tv.), Theis Kildetoft (i midten) og Ruben Søltoft (th.) (© Pressebillede TV2)

En gammel drengedrøm

Men skuespilleriet er for to af de tre medlemmer jo ikke deres vante hjemmbane - det plejer at være en sjov sang med en gakket musikvideo til, som de tidligere har haft succes med.

De tre kreative væsner har været en trio siden 2015, hvor Ruben Søltoft kom om bord på holdet. Theis Kildetoft og Jakob Thrane havde lavet sangen 'Chokoboller' - en sang om skuffelsen ved at bide i en rosinbolle, når man havde ønsket den med chokolade - og det at skrive sange om de små, måske usagte ting, blev Ruben Søltoft draget af.

Siden da har de sammen blandt andet lavet sange som 'Forfest', om hvordan man altid fortryder at have forladt de hyggelige hjemmestunder til fordel for at stå på klubben blandt fremmede mennesker og en bas, der gennemborer alt. Og under coronaens første bølge i marts fik de hittet 'Fuld kurv', hvor de synger om, hvordan danskerne febrilskt gik ud af hamstrede toiletpapir, gær, pepperonipizza og bølgefritter.

Men nu var tiden til at lave serie. Det har faktisk været en idé, de har haft længe. Under zoommødet bryder Theis Kildetoft ind og fortæller de to andre, at han netop var faldet over en video fra et Skype-opkald for fem år siden, hvor de sidder og snakker om, at de gerne vil lave en fiktionsserie med sketches og musikvideoer. Men det passede først de tre drenges kalender i efteråret 2020, nu hvor mange af deres andre projekter og optrædner alligevel var aflyst.

- Vi har altid ærgret os over, at vi ikke lavede en serie, dengang vi kom med 'Forfest', fordi der var så meget momentum med den sang. Men det er fedt, vi nåede det nu, siger Ruben Søltoft og afviser bestemt ikke, at der godt kunne komme en serie fra deres hånd igen.

Gruppen fortæller, at det sjoveste har været, når ting, de ellers ikke troede ville blive sjovt, fungerede foran kameraet. Og så var det et stort successtempel, når de under processen kunne få kamera- og lysmanden til at grine. (© Pressebillede TV2)

I dag skal vi beskrive vores humør med en vejrudsigt

Og de emner og episoder, de tager op i serien, virker så virkeligt, at det næsten ikke kan være noget, de bare har trukket op af hatten. Og det er det bestemt heller ikke. Da de startede med at brainstorme på serien, havde de et idédokument, hvor de løbende skrev ned, når de havde oplevet noget mærkeligt, haft en dårlig dag eller set noget sjovt. Det meste er direkte taget - eller inspireret - af deres eget liv, fortæller de.

Theis Kildetoft spiller i serien en ung fyr, der elsker gaming og holder de andre vågne til sent ud på natten med høje udråb. Og det er baseret på hans eget liv, siger han.

- Det er taget direkte ud af virkeligheden. "Craxy" er for eksempel et rigtigt menneske. Det er en gamerven, jeg havde, da jeg var 12-13 år gammel, som altid fik os andre til at grine, når vi spillede. Jeg har dog aldrig mødt ham i virkeligheden, siger Theis Kildetoft.

Ja, det er så virkeligt, at Theis Kildetoft blev nødt til at sende beskeden: "Hey forresten, vi har lavet et tv-afsnit om dig med dit navn. Det, håber jeg, er okay", til sin gamle gamermakker, da det gik op for ham, at der jo selvfølgelig var en chance for, at han ville se serien.

Jakob Thrane har også spædet til med idéer, som efter eget udsagn næsten er transskriberet direkte fra ét af de husmøder, han havde med sit gamle kollektiv. Der skulle man - så spøjst det end lyder - beskrive sit humør med en vejrudsigt.

- Det var en del af det ugentlige husmøde, at man skulle sidde og sige: "Jeg har det lidt tåget", hvis man havde en dårlig dag, eller "solen klarer op", fordi man glædede sig til noget i weekenden, siger Jakob Thrane, og Ruben Søltoft kommenterer:

- Haha ja, det ville nok være en af de ting, man tænkte, var mest urealistisk, men den er sgu god nok.

Og Ruben Søltoft selv har også fået inspiration fra sit eget liv. En episode, fra da han skulle til en indflytterfest hos en ikke super nær ven, er med i serien, hvor nogle andre spurgte, om han ville være med i en indflyttergave. Han kom med på gaven og blev derefter opkrævet 500 kroner et par dage efter, hvor han tænkte: "Fedt, giver vi ham lejligheden eller hvad?".

De tre drenge har været venner siden 2015, hvor de dannede gruppen Umage Image. Nu kan de hver især både skrive sanger, manuskriptforfatter, instruktør og skuespiller på cv'et. (© Pressebillede TV2)

To hårde måneder

Men hvor optagedagene selvfølgelig er gået med gode grin, fikse idéer og sjove sketches har det samtidigt været en hård proces for de tre venner. De har haft lange dage, morgener, hvor de er startet klokken fem for at få det helt rigtige lys, samtidig med at de har haft en finger med i alt, hvad der er blevet skrevet, filmet og klippet.

- Når vi mødte ind, kunne produktionen spørge os: "Hey gutter, skal der ikke stå en mannequin herovre?", og så skulle man tage stilling til det og tusinde andre ting i løbet af dagen - samtidig med at have fokus på at spille godt. Jeg satte mig aldrig lænet tilbage med korslagte arme på noget tidspunkt - man var på hele tiden, fortæller Theis Kildetoft om månederne i efteråret.

Og Ruben Søltoft beskriver også processen som utrolig intens.

- Vi medinstruerede alle sammen, så hvis ikke vi var foran kameraet, så stod vi bagved og instruerede hinanden og hjalp til. Det har selvfølgelig været sjovt, men det har også været hårdt. Optagedagene var virkelig virkelig lange, og vi groede nærmest sammen til en lille klump til sidst, fortæller Ruben Søltoft.

Og Theis Kildetoft giver ham ret.

- Det har været crazy. Det var lidt ligesom, når man kommer hjem fra Roskilde Festival, og nogle spørger, "Nå men hvad lavede i så om onsdagen?" og så er man sådan: "Onsdag. Ja, hvad fanden skete der egentlig om onsdagen". Vi har været ude nogle steder, hvor vi aldrig har været før. Vi havde dage, hvor det hele blev lidt hårdt - men vi fik heldigvis ikke nedture samtidig.

Og at de tre kom igennem det på den måde, de gjorde, er de alle stolte over.

- Der har tit været tidspunkter, hvor én af os lige havde brug for at ligge i kisten, mens vi andre bar ham ud. Men vi har været gode til at skiftes. Okay, det er måske lidt for dark med kisten, men ja, det har været en vild tur, siger Ruben Søltoft og får de to andre til at grine på Zoomskærmen.

De tre drenge er rigtig gode venner, og hvis ikke de bruger tid på at optage - enten til en musikvideo eller den nye serie - så tilbringer de meget tid sammen og deler ud om store og små ting til hinanden. Og det er ofte her inspirationen til næste projekt opstår. (© Pressebillede TV2)

Skuespillerdebut i egen serie

Men ikke nok med at det har været nogle intense måneder med lange optagedage, manuskriptøvning og beslutninger, der skulle tages, så var det - for to af gruppens medlemmer - første gang, de skulle spille skuespil foran et kamera til en serie.

- Det har været total learning by doing. Jeg er meget ydmyg omkring det her og er glad for, at folk ikke har skrevet: "Fuck, de spiller dårligt," fortæller Theis Kildetoft.

- Ja, det er jo klart Ruben, der har mest erfaring med sine 50 sæsoner af 'Sjit Happens'. Men skuespillet var en kæmpe udfordring for Theis og mig, siger Jakob Thrane og forklarer, at de lukkede manuskriptet dagen før de skulle optage, så de havde derfor ikke meget tid til at lære replikkerne.

Men netop den korte tid til at lære replikkerne ser de egentlig kun som noget positivt. De er nemlig gået efter, at serien blev så autentisk og naturlig som mulig. Det er også derfor, at de hedder deres egne navne i serien.

- Vi hedder jo vores egne navne, fordi det udspringer fra vores eget liv, så det ville være underligt at kalde Jakob for Torben. Vi gik meget med en følelse uden at skulle sige ordrette replikker, vi havde skrevet ned. Vi legede med det, og derfor var det også nemmere for os at spille det, fordi det ikke er lang fra situationer, vi har stået i med hinanden, fortæller Ruben Søltoft.

- Ja, jeg tror Theis kiggede i manuskriptet fire gange i løbet af vores 20 optagedage, siger Jakob Thrane.

Gruppen har fælles humor og alle en passion for musik. I deres sange og musikvideoer blander de komik og dansevenlige melodier, som folk over hele landet har taget til sig. (© Pressebillede TV2)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter