VIDEO Ærlig Helmig: Jeg kan blive dybt ked af det uden grund

Den glamourøse overflade bliver skrællet af Thomas Helmig i nyt tv-program med Anders Agger.

Først røg krøllerne. Så røg tænderne. Og nu ryger pop-facaden på Thomas Helmig.

Den 51-årige musiker har allerede lagt den vilde 'rock og rul'-tid bag sig med sin seneste turné, 'Mutters alene'.

Her er de Helmig'ske kropsvridninger og charmørens flirten med de mange kvindelige fans skiftet ud med en snak om paradentose og manden med leen.

- Jeg står et andet sted nu, forklarer den aarhusianske hitmager i et nyt program om sin ændrede stil.

I programmet, der vises på DR1 mellem jul og nytår, fortæller Helmig, hvordan han har affundet sig med ikke længere at være ung med de unge.

- Det er jo mortality (dødeligheden, red), og den har jeg ikke skænket mange tanker før de sidste fem-ti år af mit liv. Jeg ved godt, at der ikke er helt så meget tid tilbage, som der har været, siger den hudløs ærlige Helmig i programmet.

Fra verdensmand til vandringsmand

Det er en helt ny side, man ser af 'ham, der stod derude og bankede på' tilbage i slutfirserne. Dengang var der ikke noget, der var umuligt eller for stort for den unge fremadstormende sanger, som havde hele verden - eller i hvert fald Danmark - for sine fødder.

Siden dengang er tempoet blevet skruet gevaldigt ned - faktisk helt bogstaveligt. Thomas Helmig er nemlig blevet natur- og vandringsmand. Han har blandt andet gået den spanske pilgrimsrute Caminoen med sin kone, Renée Toft Simonsen.

Netop fordi han er blevet så vild med at gå ture, er programmet blevet optaget under en tre dages vandretur på Hærvejen sammen med Anders Agger.

De to herrer vender både Helmigs vilde oplevelser i fortiden og taler om det melankolske sind, musikeren har gået og gemt inde bag glamouren.

- Jeg kan indimellem blive dybt og grundlæggende ked af det uden rigtig nogen grund. Men hvor jeg simpelthen sidder og kan mærke sorg. Det er noget, jeg har affundet mig med, at sådan er jeg.

- Da jeg var lidt yngre, ville jeg hele tiden have det til at gå væk eller forsvinde - eller spise lykkepiller. I dag har jeg forliget mig med, at det er en del af mig, sådan er jeg. Nogle gange er jeg pisse ked af det, og jeg ved ikke hvorfor. Sådan er det, fortæller Thomas Helmig.

Se et klip fra 'Helmig næsten mutters alene' i toppen af artiklen.

Se hele programmet på DR1 søndag den 27. december klokken 20.

FacebookTwitter