VIDEO Anders Lund Madsen om folk i Ittoqqortoormiit: Det er hårde mennesker

Se hvad Anders Lund Madsen har at sige om at bo 30 dage midt ude i ingenting.

På Grønland ligger en af verdens mest isolerede byer.

Navnet er Ittoqqortoormiit, hvilket betyder ’De store huse’.

Helt præcis består byen af 171 træhuse med lidt over 400 indbyggere.

Der er isbjørne i baghaven, få varer på hylderne hos købmanden, ingen kloakering og mange kilometer til den nærmeste café.

Det er den mest isolerede by i Kongeriget Danmark, omkranset af is og stilhed.

Men hvorfor bliver man boende i en by, hvor der er over 800 kilometer til nabobyen, og hvor der kun er en ugentlig helikopterafgang, hvis vejret er godt?

En by, hvor frisk frugt er en sjældenhed, og hvor der kun kommer få forsyninger?

De spørgsmål har Anders Lund Madsen har sat sig for at finde svar på i programmet ’Anders Lund Madsen i den yderste by’.

- Det er et sejt sted. Jeg tror ikke, at der er noget mere ekstremt sted at bo i vores rigsfællesskab end i denne by. Der er så langt til nærmeste by, og der er ikke andet end isbjørne og ødemark, siger Anders Lund Madsen til DR.dk.

- De mennesker, som bor der, er lavet af en ganske særlig kaliber, siger han.

Første afsnit er netop blevet vist på DR 1. Programmet sluttede med en scene, hvor den lokale politimand måtte få styr på en syg hvalros.

Politimanden måtte ordne situationen med den syge søløve.

DR.dk har mødt Anders Lund Madsen her til formiddag. Se hvad han havde at sige om politimandens håndtering af søløve-situationen ved at klikke på play-ikonet i toppen af denne artikel. Her får du ligeledes mulighed for at høre, hvad Anders har gjort sig af tanker efter turen til Ittoqqortoormiit.