VIDEO Da Mø blot var et stjernefrø

I 2013 modtog sangerinden Mø Kronprinsparrets Stjernedrys-pris; en pris, der gives til unge, håbefulde talenter. Nu er hun en lysende supernova på det musikalske verdenskort.

Det var en musikalsk kraftpræstation, der vakte genklang i det ganske danske medie- og musiklandskab, da sangerinden Karen Marie Ørsted, bedre kendt under kunstnernavnet Mø, tidligere i år scorede sig en imponerende 6. plads på den amerikanske singlehitliste med sangen ’Lean On’ i selskab med Major Lazer og DJ Snake.

Ikke siden 1961 har en sang med dansk islæt placeret sig bedre på den liste, og i 2015 må Mø nok betragtes som den klarest lysende danske supernova på det musikalske verdenskort.

Succesen er dog forholdsvis ny: I 2013 var sangerinden med den karismatiske hestehale nemlig blot et stjernefrø, der netop var blevet kåret som Ugens Uundgåelige på P3, og i efteråret samme år blev hun tildelt en Stjernedrys-pris ved Kronprinsparrets Priser.

”Overgår mine vildeste forventninger”

Det var en tydeligt stolt og berørt Mø, der tog imod prisen:

- For 17 år siden satte jeg mig ved min oldemors klaver i mine forældre stue, og besluttede mig for at blive en rockstjerne; men at stå her i dag overgår selv mine vildeste forventninger, lød det fra Mø, da hun takkede for prisen ved den kongelige prisuddeling, der dette år foregik i Operahuset i Sydney, Australien.

Se Mø takke for Stjernedrys-prisen i videoen nederst her på siden, og se hende optræde med hittet ’Pilgrim’ ved samme lejlighed i videoen i toppen af artiklen.

I år bliver Kronrprinsparrets Priser uddelt 3. oktober fra Kulturværftet i Helsingør.

Du kan følge med her på dr.dk allerede fra kl. 19, når vi ruller den røde løber ud og giver dig alt det bedste før, under og efter den kongelige prisuddeling.