VIDEO Da Walkman’en tog danskerne med storm: Det var så gigantisk

Med Walkman’en kunne man for første gang tage sit eget musikbibliotek med sig på farten. To kendte danskere husker tydeligt deres første møde med den banebrydende opfindelse.

Er du født i halvfjerdserne eller i begyndelsen af firserne, er der en god chance for, at du har haft en Walkman klipset fast til bukselinningen i din ungdom.

Walkman’en var den første personlige musikafspiller. Sony introducerede den sidst i 1970’erne - længe før, der var noget, der hed iPod og iPhone - og da den ramte de danske butikker, gik det ikke ubemærket hen.

- Det ryddede jo bordet. Det var så gigantisk at have den der Walkman, husker skuespiller Ellen Hillingsø.

- Det gjorde mig virkelig reelt lykkelig.

- Jeg kan huske den der helt fuldstændige sindssyge frihedsfornemmelse, man havde ved at kunne tage musikken med udenfor. Man kunne cykle, man kunne gå en tur, det var helt sindssygt, fortæller Jimmy Jørgensen.

Begge skuespillere gik fra barn til voksen i 1980’erne, og i fire nye programmer på DR K med titlen ’Mig og 80’erne’ åbner de op for deres private fotoalbum og deler ud af anekdoter.

Her medvirker også Camilla Gohs Miehe-Renard, og for hende var det ikke den transportable kassettebåndafspiller, men den allerførste mobiltelefon, der i det årti gjorde det største teknologiske indtryk.

- Jeg havde tre-fire venner med, der alle skulle overvære miraklet, når jeg fik den her mobiltelefon. Der var ingen andre, der havde telefoner på det tidspunkt. Jeg havde ingen at ringe til, fortæller hun og beskriver mobiltelefonen som ”stor som min underarm”.

Du kan se første afsnit af ’Mig og 80’erne’ onsdag klokken 20.30 på DR K.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk