VIDEO Danmarks nye designkomet: Jeg er kompromisløs

Mark Tan har designet tøj, siden han var barn, og i år modtager den danske designer Kronprinsparrets Stjernedryspris.

Mark Tan er 29 år, opvokset i Ry og ét af Danmarks mest lovende talenter inden for mode og design. Han har designet tøj, siden han var barn, og i år modtager han Kronprinsparrets Stjernedryspris.

- Prisen betyder rigtig meget for mig. Det en en stor anerkendelse, at der er nogen, der kan se kvaliteten i det, jeg laver, og tror på, at der er en fremtid i det, siger Mark Tan om den prestigefyldte pris, som han går på scenen for at modtage, når Kronprinsparret uddeler deres i alt fire priser ved et prissuddelingsshow i Helsingør, lørdag 3. oktober.

Mark Tan er uddannet fra Kolding Designskole og startede for to år siden sit eget tøjmærke, der i dag har stor succes både herhjemme og i udlandet. Alligevel mener den unge designer, at Stjernedrysprisen kan sætte yderligere skub i den hastigt voksende karriere.

- Der er rigtig prestige omkring Kronprinsparrets Priser, og det har selvfølgelig en betydning for mig. Der følger en hel masse omtale med den her pris, og det er meget vigtigt for et firma som mit, der stadig er så nyt, siger han.

Pengene skal opfylde Marks drømme

I år uddeler Kronprinsparret to Stjernedryspriser, der går til spirende danske kulturtalenter. Med prisen følger en pengepræmie på 50.000 kroner.

De penge skal gå til at videreudvikle på det stærke modebrand, Mark Tan allerede har fået opbygget.

- Pengene kommer til at give lidt økonomisk luft og hjælpe mig med at få realiseret nogle af de ting, jeg drømmer om at lave, siger den unge designer.

Den 3. oktober modtager Mark Tan officielt årets Stjernedryspris, når Kronprinsparrets Priser 2015 løber af stablen i Kulturværftet i Helsingør.

I år bliver Kronprinsparrets Priser uddelt 3. oktober fra Kulturværftet i Helsingør. Du kan følge med her på dr.dk allerede fra kl. 19, når Mikkel Fønsskov og Sanne Cigale ruller den røde løber ud og giver dig alt det bedste før, under og efter den kongelige prisuddeling.