VIDEO Helmigs vilde 80'ere: Jagtet ud af vandland af piger

Det var fedt, men også lidt langt ude af være kæmpe-idolet Thomas Helmig for 30 år siden.

Thomas Helmig er og har alle dage været damernes ven.

Siden han fik sit gennembrud i slutningen af 80'erne med albummet 'Vejen væk' og til i dag, hvor han senest har stået 'mutters alene' på scener landet over - kun i selskab med et fortrinsvist kvindeligt publikum.

I dag er både Helmig og kvinderne dog mere modne, og en del af hysteriet er derfor gået af ballonen.

Sådan var det ikke i de vilde 80'ere, fortæller popidolet i et nyt tv-program, som sendes på DR1 i julen.

- Jeg er flygtet ud af et vandland oppe ved Hirtshals engang med sådan 60-70 piger efter mig, som ville klippe mit hår af, fortæller Thomas Helmig, der var med familien i badeland.

Den slags kunne bare ikke lade sig gøre for en af landets mest populære mænd.

- Det var lidt langt ude. Det kunne man godt mærke på det tidspunkt. Der, hvor vi boede i Aarhus, mig, Claes (Antonsen, trommeslager, red.) og Uffe (Fink Isaksen, percussionist, red.), lå der sådan nogle små høns og sov uden for døren hver aften. Og lagde blomster. Det var langt ude, meget mærkeligt og meget One Direction-agtigt, siger sangeren.

Lavede Beatles-agtige 'get aways'

Han oplevede en popularitet i en grad, som kun få danskere har været udsat for. Han nævner selv Nik & Jay og gode gamle Otto Brandenburg fra samme liga.

- Nogle gange var det lidt hårrejsende, hvor vi skulle lave sådan nogle Beatles-agtige get aways, bare springe ind i en bil og så afsted. Det var sjovt at prøve, husker Helmig.

Ville helst bare have en kæreste

Netop fordi han var så populær, kunne den unge krøltop vælge og vrage mellem størstedelen af hele den kvindelige del af Danmarks befolkning. Det var dog ikke noget, han benyttede sig af i stor stil, siger han selv.

- Ej, jeg vil nu sige, at jeg aldrig har været den værste med det der. Der var en del i mit band og mit crew, der tog en del mere for sig af retterne, end jeg gjorde. Jeg har egentlig altid bare helst villet have en kæreste.

Du kan høre flere historier fra popfænomenets vilde liv i 1980'erne i programmet 'Helmig - næsten mutters alene', som sendes på DR1 søndag den 27. december klokken 20.