VIDEO Her parterer Michelin-restaurant en buk til dronningen

En lille fin ryg stegt med lidt urter og en lille vinaigrette, siger kokken Paul Cunningham.

I aften besøger Anders Agger Michelin-restauranten Henne Kirkeby Kro i programmet Indefra, der ligger som en perle af idyl nær det iltre Vesterhav.

Her har den britisk-danske stjernekok Paul Cunningham huseret som køkkenchef i fire år, efter han skiftede de kendte og kongeliges ynglingsrestaurant 'The Paul' i Tivoli ud med Vestjylland.

Men selv om han er langt fra sin tidligere jetset-tilværelse i den danske hovedstad, er det ikke slut med at servere for den ypperste elite i Danmark.

I programmet ser man nemlig, hvordan man laver Michelin-mad på vestjysk. Mad, der i sidste ende, rammer dronning Margrethes tallerken.

Det er lykkedes at nedlægge en buk, som i ovenstående klip bliver parteret. Og mens blodet og indvoldene vælter ud af bukken, har Paul Cunnigham allerede gjort sig tanker om, hvad der skal ske med kødet.

- Vi tager over og serverer det for dronningen på lørdag. En lille fin ryg stegt med lidt urter og en lille vinaigrette, siger Paul Cunnigham i programmet.

Ikke sjovt med tømmermænd

Anders Agger rynker lidt på næsen og spørger noget overrasket.

Den ender hos dronningen?

- Ja, hvorfor ikke, siger Paul Cunningham.

Med på sidelinjen er også Simon Skouboe, der er søn af restaurantens stenrige ejer Flemming Skouboe, tidligere ejer af LM Glasfiber. Og det er helt klart, at det ikke er første gang, at han ser en buk blive parteret.

- Det er ikke sjovt at lave det der med tømmermænd en tidlig morgen, kan jeg i øvrigt hilse at sige. Det lugter ikke så godt, siger Simon Skouboe.

Se hele programmet Indefra med Anders Agger i aften klokken 20.45 på DR2, hvor han besøger stjernekokken Paul Cunningham i Henne Kirkeby.

Facebook
Twitter