VIDEO Kronprinsesse Mary til 15-årige Mads: Man bliver stærkere af at miste

Organisationen Børn, Unge & Sorg modtag lørdag aften Kronprinsparrets Sociale Pris. Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik besøgte et par af de unge, der har sorg tæt inde på livet.

Kronprinsparrets Sociale Pris går i år til den landsdækkende organisationen Børn, Unge & Sorg, der hjælper børn og unge, der har mistede forældre eller søskende eller har alvorlig sygdom tæt inde på livet.

Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik var på besøg hos Børn, Unge & Sorg, hvor de mødte 15-årige Mads Topp Knudsen, der for tre år siden mistede sin far til kræft.

For ham har Børn, Unge & Sorg været en hjælp til at lære at være i livet med sorg.

- Før jeg startede på forløbet, var jeg meget vred på verden, fordi jeg synes, det var uretfærdigt. Jeg gik med nogen følelser inde i mig selv, jeg ikke kunne komme ud med, siger Mads Topp Knudsen om tiden, før han startede i forløbet.

Ved hvordan det føles

Kronprinsesse Mary har selv oplevet, hvordan det er at miste og skulle igennem en sorgproces, da hun som 26-årig pludseligt mistede sin mor.

Artiklen fortsætter under billedet

Mads Topp Knudsen fik mulighed for at møde kronprinseparret igen efter lørdagens show i Holstebro. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Det er så svært at se, når det er tæt på, men som årene går, lærer man lige så stille at se den tid, man havde sammen som en gave. Og det at miste giver en noget, man ellers ikke ville havde haft. Det gør en til en stærk person, fortæller Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary overrakte prisen til Mads og organisationens direktør Preben Engelbrekt på scenen i Musikteateret i Holstebro til uddelingen af Kronprinsparrets Priser 2016.

I kronprinseparrets motivation for, hvorfor prisen i år går til Børn, Unge & Sorg, blev der lagt særligt vægt på organisationens arbejde med at lade frivillige, der selv har erfaringer med sygdom, død og sorgbearbejdelse indgå i de unges forløb.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter