VIDEO Kronprinsparret overrækker kulturpris til Forbrydelsen og Borgen

DRs dramaserier Forbrydelsen og Borgen får Kronprinsparrets Kulturpris til kronprinsparrets store prisuddelingsshow i Operahuset i Sydney.

Mandag uddelte kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kronprinsparrets kulturpris til et stort prisuddelingsshow i Sydney.Showet fandt sted i Operahuset - som netop i år fylder 40 år.Unikke tv-serierKulturprisen gik i år til de kreative kræfter bag DRs to store dramaserier Forbrydelsen og Borgen.- De to unikke danske tv-serier har leveret mere end blot spænding og dramatik. De folder hver især et særligt univers ud, der har bevæget sig ind under huden på ikke kun et dansk publikum, men også begejstret, bekymret og berørt langt ud over Danmarks grænser, lød begrundelsen.

Socialpris til NatteravneneFrederik og Mary uddelte også en socialpris, som i år gik til det landsdækkende frivillige organisation Natteravnene, bevæger sig rundt i det offentlige rum for at skabe tryghed for unge mennesker.- Natteravnenes blotte tilstedeværelse og konstruktive snak med børn og unge har flere steder betydet et fald i hærværk, vold og andre konflikter på over 50 procent, siger kronprinsparret.

Du kan se showet i aften på DR1 klokken 20.00.Se Sofie Gråbøl, Sidse Babett Knudsen og Adam Price modtage kulturprisen på vegne af holdene bag de to tv-serier i videoen øverst i artiklen.I videoen herunder kan du se Stig Kjerulf fra Fonden for Socialt Ansvar og sekretariatschef og stifter af Natteravnene Erik Thorsted modtage årets socialpris.http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:526e7cb0a11f9d1a283e03f3

Facebook
Twitter