VIDEO Lisbeth Dahl får årets hæders-Reumert

Skuespillerinden Lisbet Dahl modtager søndag aften årets hæders-Reumert for sit store kunstneriske format.

- Hold da kæft, hvor er jeg glad. Tak.

Det var en tydelig berørt Lisbet Dahl i Operaen i København, der søndag aften løb med årets hæders-Reumert.

Og det var da også store ord fra juryen, som fulgte med prisen til den 70-årige skuespillerinde:

- På et splitsekund kan du åbne for noget, der får hele situationen til at vokse, på én og samme tid i kontakt med dig selv, med publikum og med noget, der er endnu større.

For ikke alene er hun kendt som revy-primadonna, men også som instruktør og skuespiller, der med styrke og følsomhed sætter menneskeskæbner på scenen, mener juryen.

Lisbet Dahl er uddannet fra Aalborg Teater i 1967 og har spillet med i en række skuespil og haft flere roller i tv-serier. Men særligt kendt er hun fra revyen, hvor hun både har været med i Cirkus- og Tivolirevyen.

Det er dog ikke første gang, at den erfarne skuespiller er blevet hædret. Hun har tidligere modtaget Henkelprisen og er blevet æreskunstner i Revyernes Revy. Derudover er hun Ridder af Dannebrog.

Men søndag aften i Operaen blev også brugt til at hædre en masse andre fra dansk scenekunst, hvor komikeren Nikolaj Stokholm og skuespillerne Rasmus Botoft og Bodil Jørgensen stod i spidsen for festlighederne.

Det er Bikubenfonden, der indstiftede Reumert-prisen i 1998, og ud over æren følger der også penge med til de mange prisvindere.

For Lisbet Dahl følger der hele 200.000 kroner med de rosende ord.

Se Lisbeth Dahl modtage sin hæders-Reumert i videoen i toppen af artiklen.

/ritzau/