VIDEO Mikkelsen om at spille over for Kevin Spacey: Wauw, det her sker faktisk

For Lars Mikkelsen er mødet med ’House of Cards’-stjernen Kevin Spacey et af årets højdepunkter.

Når skuespiller Lars Mikkelsen ser tilbage på 2015, er det især rollen som Ruslands præsident, Victor Petrov, i tredje sæson af Netflix’ successerie ’House of Cards’, der har gjort indtryk på ham.

Her spillede han over for Kevin Spacey, der har hovedrollen som den magtbegærlige politiker Frank Underwood i serien.

Og selvom Lars Mikkelsen ikke er meget for at tale om eller tænke på sig selv som en stjerne, indrømmer han i et interview i DRs årskavalkade 'Året der gik 2015', at stjernefølelsen kom tæt på, da han stod ansigt til ansigt med den amerikanske skuespiller.

- Det arbejde, vi laver, er det samme

- Det var første optagedag med Kevin Spacey i The Oval Office (Det ovale kontor i Det Hvide Hus, red.), som var bygget en til en, hvor jeg sad og kiggede ham ind i øjnene. Jeg tænkte: 'Det her sker faktisk. Wauw', husker Lars Mikkelsen, der skynder sig at tilføje:

- Men det var ikke om mig selv. Jeg tænkte det mere om ham.

Lars Mikkelsen oplevede det som ”meget enkelt” at spille over for Kevin Spacey, fordi han ifølge danskeren er dygtig til at reagere på det, hans medspillere gør.

- Det arbejde, vi laver, er jo faktisk det samme, så når man er færdig med at blive duperet af, at der er 20 mand til bare at køre folk, og catering er 16 borde ved siden af hinanden, hvor man kan vælge lige, hvad man vil, så er arbejdet jo fuldstændig det samme, siger den 51-årige københavner, der tidligere har sagt til DR, at rollen er et højdepunkt i hans karriere som skuespiller.

Gjorde Birgitte Hjort starstruck

Det er ikke kun Lars Mikkelsen, som i det forgangne år har sat et dansk fingeraftryk på en stor udenlandsk tv-produktion.

Jesper Christensen spillede som den første nogensinde rollen som Bond-skurk for tredje gang i ’Spectre’, mens Birgitte Hjort Sørensen er at finde på rollelisten til femte sæson af den populære HBO-serie ’Game of Thrones’.

Men selv en skuespiller, der har opnået international succes, kan blive benovet over at arbejde sammen med en dygtig kollega fra Danmark, afslører sidstnævnte.

- Første dag Lars og jeg arbejdede sammen på ’Borgen’, måtte jeg i første pause sige til instruktøren: ”Jeg er helt vildt starstruck, han er simpelthen så god”. Det har jeg aldrig fortalt dig, siger Birgitte Hjort Sørensen henvendt til Lars Mikkelsen, der ikke kan holde smilet tilbage.

Du kan se et klip fra interviewet med Lars Mikkelsen og Birgitte Hjort Sørensen øverst i artiklen.

’Året der gik 2015’ vises lørdag 26. december klokken 20 på DR1 og kan efterfølgende ses på dr.dk/tv.