VIDEO Minoritetsdrenge får en halv million af Kronprinsparret

Organisationen Mind Your Own Business, der hjælper drenge fra etniske minoriteter med at starte deres egne virksomheder blev lørdag tildelt Kronprinsparrets Sociale Pris.

Lørdag modtog organisationen Mind You Own Business Kronprinsparrets Sociale Pris, som gives til pionerer indenfor det sociale område, da Kronprinsparrets Priser løb af stablen fra Kulturværftet i Helsingør.

Mind Your Own Business arbejder med etniske minoritetsdrenge, og hjælper dem med at udvikle deres sociale og faglige kompetencer. Med iværksætteri i fokus er målet, at alle drengene skal forsøge at starte deres egen mikro-virksomhed.

- Det er en kæmpe ære at modtage Kronprinsparrets Sociale Pris. Der er en kæmpe anerkendelse for både os og drengene, at Kronprinsparret kan se værdien i det, vi går og laver, siger Maria Kavita Nielsen, der er programchef hos Mind Your Own Business.

Det skal pengene bruges på

Sammen med prisen følger en pengepræmie på 500.000 kroner. De penge skal bruges på at videreudvikle Mind Your Own Business.

- Vi vil gerne udvikle et efterværn, så vi stadig har kontakt til drengene, efter forløbet hos os er slut. Dét, de lærer hos os, skal de ud og bruge i den virkelige verden, så resten af samfundet kan få gavn af det.

- Men det kræver nogle udviklingsmidler at hjælpe dem på vej, så det er en kæmpe gave, at få den her pris, siger Maria Kavita Nielsen.

Drengene bliver hørt

Drengene, som Mind Your Own Business arbejder med, er i alderen 13-17 år og kommer ofte fra de etniske minoritetsmiljøer.

I følge Maria Kavita Nielsen betyder det meget for de unge drenge, at deres der bliver sat fokus på de projekter, drengene selv har startet op.

- Det betyder ekstremt meget for drengene, at det de laver bliver værdsat af Kronprinsparret. Det er rigtig vigtigt, at der er nogle mennesker som tror på dem og som vil samarbejde med dem - og vil høre på, hvad de har at sige, siger Maria Kavita Nielsen.

Med hjælp fra Mind Your Own Business har de unge drenge fået skabt mere end 15 forskellige mikrovirksomheder, der bl.a. producerer t-shirts, designer smykker og arrangerer events rundt omkring i Danmark.