VIDEO Obama fik talkshow-vært til at græde under medalje-ceremoni

I nat gav Obama 21 medaljer til kendte skuespillere, musikere og sportsstjerner. Ellen DeGeneres var rørt til tårer.

Der blev grædt og grint i nat, da præsident Barack Obama uddelte de årlige Presidential Medal of Freedom-medaljer.

De gives til personer, der har gjort noget særligt for verdensfreden, bidraget til at øge landets sikkerhed, arbejdet for nationale interesser eller slet og ret personer, der har en stor kulturel eller social betydning.

Blandt de mange kendte, der blev hædret, var tv-personligheden og talkshowværten Ellen DeGeneres.

Obama roser DeGeneres' mod

Inden Obama gav hende den blå medalje om halsen på hende, holdt han en tale, hvor han blandt andet fokuserede på det store mod, det har krævet, for tv-værten at springe ud som homoseksuel ”på den mest offentlige måde for tyve år siden”.

Tv-værten, der ofte optræder meget udadvendt og er vant til at få folk til at grine, blev tydeligvis rørt og havde svært ved at holde tårerne tilbage.

- Igen og igen har Ellen DeGeneres vist os, at et enkelt individ kan gøre verden til et mere sjovt, mere åbent og et mere kærligt sted, hedder det i en udtalelse fra Det Hvide Hus.

Obama: Bruce Springsteen er the boss

Der blev også uddelt en medalje til den legendariske musiker Bruce Springsteen.

- Jeg er præsidenten, men han er the boss, sagde Obama, og fortsatte imponeret:

- Selvom han nærmer sig de 70, kan han stadig lave 4-5 timer lange live-koncerter.

Blandt medaljemodtagerne var også skuespillerne Tom Hanks, Robert DeNiro og Robert Redford, sangerinden Diana Ross, basketballstjernerne Michael Jordan og Kareem Abdul-Jabbar og filantropen Bill Gates.

Barack Obama er – med 123 medaljer – den amerikanske præsident, der har uddelt flest medaljer gennem sin regeringstid, siden Harry S. Truman indstiftede Freedom-medaljen i 1945.

Før ceremonien, og inden Ellen DeGeneres blev rørt, fik hun overtalt de mange kendte medaljemodtagere til, sammen med hende, at udføre en såkaldt Mannequin Challenge, hvor man står ubevægelig som en mannequindukke og filmer det. Se klippet herunder.

FacebookTwitter