VIDEO Se de nye talenters kongelige debut

Katinka og Velvet Volume fik en oplevelse for livet lørdag aften - faktisk kan det bedst sammenlignes med at spille for musikskolen i sjette klasse

Velvet Volume optræder

Nerverne var helt udenpå tøjet hos de bandmedlemmer i Velvet Volume, før de trådte op på scenen under Kronprinsparrets prisuddeling lørdag aften. Men de tre unge kvinder havde faktisk ikke grund til at være nervøse:

- Det var f…. fedt! Det var så vild en oplevelse. Vi har jo aldrig spillet for sådan nogle mennesker før – altså kongelige – og der var både tv, OG det blev sendt live!

Ordene vælter næsten ud af munden på de tre unge musikalske stjernefrø, som er søstre. Noa og Naomi Lachmi er 18 år og tvillinger og Nataja er 16 år. Det var første gang, at de spillede foran et stort publikum.

Deres musik bliver kaldt både rock og punk – selv kalder de tre deres stilart for rock. Slet og ret.

Dengang i musikskolen

- Jeg har kun været så nervøs én gang før – det var i sjette klasse, da vi spillede for musikskolen. Det var vildeste, jeg nogensinde havde prøvet, og det er faktisk den samme følelse, jeg har i aften, lyder det.

De tre var ikke ene om at være dødnervøse. Et andet upcoming navn, der optrådte under prisuddelingen lørdag aften, var Katinka. Hun var en af vinderne af dette års KarriereKanonen.

- Men det gik bare så godt! Det var så dejligt! Jeg nåede at nyde det, og min kjole gik ikke i stykker. Mine forældre skrev, at vi var meget smukke og gode… Men de er jo heller ikke så objektive, haha!, lyder det fra hende, da efterfesten er gået i gang bag scenen.

Lørdag aften uddelte Kronprinsparret deres talentpriser på Kulturværftet i Helsingør. Prismodtagerne var udviklingsprogrammet Mind Your Own Business, som løb med én af de to hovedpriser, nemlig Den Sociale Pris på 500.000 kroner.

Inspireret af Ditlevsen og Linnet

Aftenens anden hovedpris, Kulturprisen også på 500.000 kroner, gik til teaterinstruktøren Elisa Kragerup. Hun har på kort tid opnået stor kritiker- såvel som publikumsmæssig succes med forestillinger som blandt andet Anne Linnet-teaterkoncerten ’Hvid magi’, Shakespeares ’Romeo og Julie’ og Tove Ditlevsen-forestillingen ’Tove! Tove! Tove!’.

De to vindere af Stjernedrysprisen, som bliver givet for at sætte spot på nyt talent og blev annonceret allerede i sidste måned, var også på scenen for at takke for deres priser på hver 50.000 kroner. Den ene Stjernedryspris gik til tøjdesigner Mark Tan, den anden Stjernedryspris blev tildelt forfatter og billedkunstner Amalie Smith, der debuterede på Gyldendal i 2010 med romanen ’De næste 5000 dage’.

Hun har gjort sig bemærket ved at blande både performance, litteratur, billedkunst og video.