VIDEO Sidse Babett Knudsen om ny amerikansk successerie: De første dage var overvældende

Sidse Babett Knudsen spiller central rolle i ny serie fra HBO. Serien blev på premiereaftenen set af over tre millioner amerikanere.

Vi kender hende som Sus fra Den Eneste Ene og Danmarks statsminister Birgitte Nyborg i DR-dramaserien Borgen. Sidse Babett Knudsen er en af de mest succesfulde skuespillerinder i Danmark, og i de seneste år har udlandet også lært den 47-årige dansker at kende.

Nu træder hun for alvor ind på den amerikanske seriescene med serien Westworld produceret af HBO.

- Det er en kæmpe oplevelse for mig. Forskellen fra en dansk produktion til en amerikansk er meget stor. Der var for eksempel ikke noget presse med på optagelserne, der var ingen åbne telefoner og man gemmer ligesom det hele til premieren.

Et remake fra 1973

Serien Westworld, som løbende vil blive tilgængelig på HBO i de kommende uger, er et remake af Michael Crichtons science fiction-film af samme navn fra 1973.

Seriens handling udspiller sig primært i en forlystelsespark, som fungerer som et parallelunivers til den virkelige verden. Her kan folk rejse ind og udleve alle de tanker og fantasier, som den rigtige verden ikke tillader.

Sidse Babett Knudsen spiller karakteren Theresa Cullen, der er sikkerhedschef i forlystelsesparken.

- Der er selvfølgelig folk bag forlystelsesparken, der planlægger alle begivenhederne derinde. Det er så mig, der er sikkerhedschef for alt det.

Serie i 10 afsnit

Den nye serie breder sig over 10 afsnit, og tunge navne som Anthony Hopkins og Ed Harris fylder på listen over Sidse Babett Knudsens medspillere.

HBO satser stærkt på, at serien bliver den næste store succes blandt serieelskere. Satsningen har indtil videre vist sig at være rigtig. På premiereaftenen i USA blev Westworld set på TV eller streamet af over tre millioner amerikanere, og det er det højeste siden serien True Detective, som gjorde sit indtog på alverdens skærme i 2014.

For den danske skuespiller ér det også været en stor omvæltning at skifte et dansk filmhold ud med et amerikansk.

- De første dage man møder ind på settet, er det ret overvældende at møde alle de ansigter, du normalt ser i biografen. Men det bliver også dagligdag, hvor man skal yde sit bedste over hele linjen.

Den internationale karriere fortsætter

Sidse Babett Knudsens internationale karrierer fik for alvor et boost efter hendes hovedrolle i DR-serien Borgen. Her spiller hun en karismatiske og principfast statsminister, som navigerer igennem et sprængfarligt politisk farvand. Serien er foreløbigt solgt til 70 lande.

Om kort tid er Sidse Babett Knudsen aktuel i en anden amerikansk film. Filmen 'Inferno' har Tom Hanks i hovedrollen, og også her har Sidse Babett Knudsen en bærende rolle.

Klik på videoen øverst og hør Sidse Babett Knudsen fortælle om serien Westworld.