FLASHBACK Caroline Henderson tager stikket hjem til Dansk Grammy

Det var i den grad Carolines aften, da hun hentede hele syv Grammy-statuetter hjem for albummet ’Cinemataztic’.

I Vidunderbørn medvirker seks læremestre, der er blevet valgt på grund af deres meritter indenfor den klassiske verden.

Her støtter Caroline Henderson op om den 12-årige sanger Al-Fadl. Pop- og jazzsangerinden, der er født i Sverige, men har boet i København siden 1983, fik selv sit store gennembrud som 27-årig i 1989 med gruppen Ray Dee Oh.

Siden gik hun solo, og efter at have udgivet albummet Cinemataztic, fejede hun al modstand af banen ved Grammy-uddelingen i 1996, hvor hun hentede hele syv priser med hjem. Producere på albummet var Kasper Winding og X Factor-dommer Thomas Blachman.

Se Carolines store aften ved Grammy-uddelingen i videoen øverst på siden. Tryk på afspil.

”I have my own people”

Siden 1990’erne har Caroline Henderson etableret sig som hele Danmarks jazz-diva, og i 2007 forhold hun sig meget bramfrit til netop det emne: At være en diva.

”Hvis man virkelig mener noget med sin offentlige fremtoning, har man så sin egen makeup-artist og stylist?” spurgte Adrian Hughes.

- Ja, I have my own people, I have my own entourage (jeg har mine egne folk, jeg har mit eget følge, red.). Jeg kan godt lide ordet diva i den oprindelige forstand, kom svaret promte.

Se klippet fra DR2 Tema-udsendelsen i videoen herunder. Tryk på afspil. Artiklen fortsætter under videoen.

Født til at være indvandrer

I 2015 har den umenneskelige flygtningesituation, der i øjeblikket martrer det europæiske kontinent, fyldt meget i medierne.

Men allerede i 2002 forholdt Caroline Henderson sig til selv at være indvandret til et andet land:

- Det er svært at føle sig 100 procent som svensker, eller føle, at man er i ét med sit eget land, når man hele tiden bliver mindet om, at man ikke er ligesom de andre.

- På den måde har det, paradoksalt nok, været nemmere at være i Danmark, for der var jeg så indvandrer; og så blev jeg faktisk det, som jeg er født til at være: Indvandrer!

Se klipppet fra udsendelsen Viva-portrættet herunder. Tryk på afspil.