Her er de: Kom helt tæt på DRs seks vidunderbørn

Der vil blive excelleret i både klaver, violin, sang, slagtøj og ballet, når de seks vidunderbørn til november skal dyste på DR1.

  • Her er så, de seks vidunderbørn sammen med deres læremestre. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
  • Sangeren Kamille med sin læremester Cæcilie Norby. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)
  • Pianisten Rune med sin læremester Katrine Gislinge. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)
  • Sangeren Al-Fadl med sin læremester Caroline Henderson. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)
  • Balletdanseren Marie med sin læremester Peter Bo Bendixen. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)
  • Violinisten Villads med sin læremester Kim Sjøgren. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)
  • Slagtøjsspilleren David med sin læremester Uffe Savery. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)
1 / 7

Ulla Essendrop er vært, Michael Bojesen og Phillip Faber er dommere, og seks kendte og dygtige læremestre vil guide vidunderbørnene videre uge for uge, når DRs nye underholdningssatsning Vidunderbørn løber over skærmene fra 7. november på DR1.

Men hvem er de egentlig, de seks børn, der dyster om titlen som årets Vidunderbarn og en præmie på kr. 50.000 til videreudvikling af deres talent?

Kom helt tæt på vidunderbørnene i biografierne herunder:

Kamille, 12 år, sanger

Kamille med sin læremester, Cæcilie Norby. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)

Kamille er 12 år og bor på Frederiksberg. Hun synger i DRs juniorkor. Det er første gang, Kamille skal prøve at være solist.

Læremester Cæcilie Norby om Kamille:

- Kamille er bygget af det stof, stjerner i musikkens verden er lavet af; Hun vil frem for alt fortælle en historie, hun er supermusikalsk og ikke bange for at gå alternative veje.

- Jordbunden og selvbevidst møder drømsk og dragende.

Rune, 12 år, klaver

Rune med sin læremester, Katrine Gislinge. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)

Rune er 12 år, bor i Randers og har vundet mange priser i klaverkonkurrencer i Danmark og i udlandet. Om morgenen står han op, så han når at spille halvanden time inden han skal i skole. Han går hjem i spisefrikvarteret og øver sig, og når han kommer hjem fra skole, øver han sig igen – i alt fire timer om dagen.

Læremester Katrine Gislinge om Rune:

- Han er et indlysende klavertalent med stor autoritet og sikkerhed allerede. Og ud fra vores ene møde mærker man allerede hans iver og begavelse. Blandingen af et stort ønske om at udtrykke sig i musik, et super godt fokus og naturligvis evnen til at kunne øve sig flere timer om dagen giver ham store chancer for en fin musikalsk karriere. Kombinationen af de tre ting viser sig sjældent i så ung en alder.

Al-Fadl, 12 år, sanger

Al-Fadl med sin læremester, Caroline Henderson. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)

Al-Fadl er 12 år og har været solist i Københavns Drengekor, og er blevet udvalgt til at være med i flere operaer på Den Kongelige Opera. Han stoppede i drengekoret i sommer, fordi han ville have mere tid til at fokusere på at blive professionel fodboldspiller. Men hans sangtalent er stadig intakt.

Læremester Caroline Henderson om Al-Fadl:

- Al-Fadl har lige præcis det der, man ikke kan lære. Han synger med og fra hjertet. Man bliver rørt, når man hører hans stemme. Han er en virkelig sund og sjov ”drenge dreng”, som elsker at spille fodbold og har mange andre interesser. Stemmemæssigt er han en diamant, og det er med ærefrygt at jeg er læremester for Al-Fadl.

Marie, 11 år, ballet

Marie med sin læremester, Peter Bo Bendixen. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)

Marie er 11 år, bor på Frederiksberg og har vidst, at hun ville være balletdanser, siden hun var 3 år. Hun går til ballet to steder hver eneste dag og drømmer om at blive balletdanser på Pantomime Teatret. Marie spillede sidste år med i Billy Elliot på Det Ny Teater.

Læremester Peter Bo Bendixen om Marie:

- Marie er målrettet og flittig og en meget alsidig balletdanser. Hun har en virkelig god teknik og kan utrolig mange ting i forhold til sin alder. Hun kan virke ret hård ved sig selv – heldigvis på den gode måde. For selvom hun er en lille pige er hun robust og stærk. Hun er en skøn og positiv pige at være læremester for og hun har det fantastisk sjovt, når hun danser.

Villads, 13 år, violin

Villads med sin læremester, Kim Sjøgren. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)

Villads er 13 år og spiller violin. Han er flyttet til Berlin med sin far og storebror for at gå på en skole, hvor alle spiller klassiske instrumenter. Han har, blandt mange andre priser, vundet 1. præmie ved Berlingske Musikkonkurrence.

Læremester Kim Sjøgren om Villads:

- Villads spiller fabelagtigt godt violin og har en fantastisk teknik; han er meget dedikeret og målrettet. Han øver mange timer og man skal stå tidligt op for at følge med ham. Jeg ser faktisk mig selv lidt i Villads, fordi han er en atypisk violinist med interesser i mange retninger. Jeg ser virkelig frem til at arbejde sammen med Villads.

David, 13 år, slagtøj

David med sin læremester, Uffe Savery. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)

David er 13 år og spiller slagtøj i Tivoligarden. Han er i den gamle have for at øve næsten hver dag. Han fik sin første tromme, da han var 1 år gammel, og siden da har hans forældre bedt ham om at lade være med at tromme ved bordet. David bor på Østerbro i København.

Læremester Uffe Savery om David:

- David er passioneret omkring musik og det at spille. Og passionen, “ilden i ham”, gør at han besidder den grad af vedholdenhed, der skal til for at opnå et højt niveau. Vedholdenheden består i at være optaget af processen, det at øve - “at træne”. Og det kommer ganske naturligt til ham.

Følg med på dr.dk og Facebook

Følg med her på dr.dk/vidunderbørn og Vidunderbørn – DR på Facebook, hvor du kan møde deltagerne og læremestrene, se ekstra materiale og komme med backstage, når showet starter til november.

’Vidunderbørn’ sendes første gang lørdag 7. november kl. 20.00 på DR1.