Ulla Essendrop står i spidsen for DRs nye lørdagssatsning

7. november blænder DR1 op for Vidunderbørn. Ulla Essendrop kommer til at stå i spidsen for det nye underholdningsprogram.

Ulla Essendrop skal guide seere og vidunderbørn gennem fem lørdage i november og december, når hun er vært på DRs nye underholdningsprogram. (Foto: © Lars E Andreasen, dr)

Lørdag 7. november blænder DR1 op for det helt nye underholdningsprogram ’Vidunderbørn’.

Heri dyster seks af Danmarks dygtigste børn i klassiske kunstarter som klaver, violin, sang, slagtøj og ballet over fem lørdage i november og december:

- DR1 ønsker med denne nye programserie om klassisk talent at formidle de klassiske kunstarter til hele befolkningen, så både børn og voksne kan blive introduceret til klassisk musik på en ny måde. Nemlig af børn, som er hamrende dygtige og allerede brænder for det klassiske, siger Jan Lagermand Lundme, underholdningschef i DR.

Ulla er ”vokset op med torsdagskoncerter”

Aftenshowets Ulla Essendrop bliver den vært, der skal lede seerne gennem programrækken, der til slut vil kåre årets Vidunderbarn og uddele en præmie på kr. 50.000 til videreudvikling af deres talent.

- Begge mine forældre er professionelle klassiske musikere, så jeg er vokset op med torsdagskoncerter, orgelmusik, korsang og masser af klassisk musik. Derfor betyder det noget helt særligt for mig, at være med til at formidle de klassiske kunstarter til hele familien Danmark lørdag aften, siger Ulla Essendrop.

- Jeg tør godt garantere, at seerne får oplevelser af høj kvalitet, med unikke deltagere og imponerende talent.

Seks børn, seks læremestre

De seks vidunderbørn har hver fået en læremester, som er kendt fra samme kunstart som barnet optræder med, og som i hele forløbet har ansvaret for at udfordre og guide børnene.

Læremestrene er blandt Danmarks allerbedste. I sang er det Caroline Henderson og Cæcilie Norby. På klaver er det pianist Katrine Gislinge, slagtøj er Uffe Savery, på violin er det Kim Sjøgren og i ballet er det Peter Bo Bendixen. Læremestrene er alle valgt fordi de i deres karriere har formået at præsentere klassisk musik og dans til hele Danmark.

- Det er kunstnerisk ambitiøs underholdning, som fokuserer på børn med stort talent, men også på hvad talent er, og hvad det kræver at nå så langt som disse vidunderbørn, forklarer underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- Det er helt vildt, hvad disse små sjæle allerede kan præstere. Man bliver målløs over både deres evner og det engagement de lægger i musik, sang og dans.

Fagdommere og sms-afstemning

Udover børn og læremestre er der i hvert program to faste fagdommere, Michael Bojesen og Phillip Faber, og en gæstedommer, der giver deres vurdering af vidunderbarnets præstation og som kårer aftenens vidunderbarn, der sikres en plads i næste uges program.

Herefter er det op til seerne via SMS, at stemme på dem, de synes bør gå videre. I første program får alle børn lov at blive, herefter sendes et barn og en læremester hjem i de følgende tre programmer og i finalen kåres vinderen – som bliver årets Vidunderbarn.

Følg med her på dr.dk/vidunderbørn og Vidunderbørn – DR på Facebook, hvor du kan møde deltagerne og læremestrene, se ekstra materiale og komme med backstage, når showet starter til november.

Vidunderbørn sendes første gang lørdag 7. november kl. 20.00 på DR1.