Vil gå i den samme smoking mere end én gang - nu gør nettet grin med 'Joker'-stjerne

På trods af vittighederne er Joaquin Phoenix et forbillede for modebranchen, mener dansk designer.

Joaquin Phoenix vandt natten til mandag en Golden Globe-pris for 'Bedste skuespiller i et drama' for sin rolle i 'Joker'. Han indtog både den røde løber og scenen i en smoking fra den bæredygtigheds-bevidste designer Stella McCartney. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Awards season er over os.

Og når stjernerne går op ad den røde løber til prisuddelinger som Golden Globes, Grammy-, Bafta- og Oscar-uddelingen har de sjældent det samme outfit på mere end én gang.

Men det har den nyslåede Golden Globe-vinder Joaquin Phoenix ændret på.

Da han natten til mandag kunne takke for sin gyldne statuette for sin præstation i filmen 'Joker', skete det nemlig i smoking fra den bæredygtighedsbevidste designer Stella McCartney. Og det har han tænkt sig at genbruge resten af den såkalte awards season, der kulminerer med Oscar-uddelingen i februar.

Det fremgår af designerens Twitter-konto, hvor hun også lykønsker Phoenix med Golden Globe-prisen.

Bliver hånet på Twitter

McCartney har ifølge magasinet GQ været én af modebranchens ledende stemmer indenfor bæredygtigt design, lige siden hun lancerede sit mærke i 2001.

Hun har blandt andet arbejdet med veganske skindtyper og udfordret samarbejdspartnere som Adidas til at skabe tøj ud af genanvendte materialer.

På nettet bliver der imidlertid gjort tykt grin med Phoenix' beslutning om at iføre sig samme smoking den kommende sæson.

- Wow, sikke et offer fra ham! Giv ham en Nobel-pris eller noget, hurtigt, skriver en Twitter-bruger sarkastisk, mens en anden supplerer i samme tone:

- Den samme smoking en hel sæson? Hvor er det skandaløst!

Også DR-radiovært Sandie Westh har kommenteret opslaget:

- I dag har jeg tænkt mig at tage et par strømpebukser på, jeg har brugt 50 gange før, en kjole jeg også har haft på før og et par sko, der er to år gamle. Jeg er også stolt af mig og mine choices. Join forces, venner!

Dansk designer: 'Stella McCartney er et kæmpe forbillede'

Morten Underbjerg, der er administrerende direktør og designer for det bæredygtige mærke Le Pirol, ser dog anderledes på sagen.

- Jeg synes, Stella McCartney er et kæmpe forbillede for modebranchen, når hun bruger sin stemme til at gå forrest og vise vejen for, hvordan man også kan gribe red carpet-fashion an, lyder det fra Morten Underbjerg, der selv laver strik af økologisk garn hos Le Pirol.

- Hun er med til at sætte gang i en debat om, hvordan vi forbruger, og hvordan vores forbrug måske nogle gange også er et overforbrug. Det, synes jeg, er en interessant tendens.

Han går endda så langt som til at kalde Stella McCartney og Joaquin Phoenix for "det perfekte makkerpar".

- Jeg er overbevist om, at det er med til at gøre en forskel. Hos Le Pirol er vi overbeviste om, at bæredygtighed bliver den nye normal. Og når en skuespiller som Phoenix ytrer sig på den måde, han gør, så er jeg sikker på, det har en resonans ude blandt helt almindelige mennesker, siger direktøren og uddyber:

- Det er med til at give bevågenhed og presse til et vigtigt emne.

Modebranchen sviner

Morten Underbjerg medgiver, at man – som nogle på Twitter også har gjort – nemt kan gøre grin med tøjpriserne hos et mærke som Stella McCartney, men understreger nok engang, at bæredygtighed indenfor modebranchen er et vigtigt emne.

Også selv om der – for de fleste – nok er temmelig langt fra den røde løber til en hverdagstur ned i den lokale H&M.

- Det er et seriøst emne, for modebranchen er en af de brancher, der virkelig har et stort C02-aftryk. Derfor fortjener det respekt, at McCartney og Phoenix går forrest, som de gør her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk