Vil rejse statue af Master Fatman som hyldest: 'Han var et værk i sig selv'

De pæne ord om Morten Lindberg strømmer ind, og nu vil Knud Romer rejse en statue af ham.

Master Fatman – med det borgerlige navn Morten Lindberg – var kendt som dj, radio- og tv-vært samt kunstner. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Torben Christensen)

Den netop afdøde Master Fatman gjorde et stort indtryk på andre mennesker – både på dem, der kendte ham, og dem, der kun mødte ham kort.

Det står klart i dag, hvor den elskede dj, radiovært og entertainer hyldes for sin varme og kærlige væremåde på de sociale medier.

'Et elskeligt menneske' og 'Master Fatman var ren kærlighed', lyder bare et par af de mange kærlige hilsner til ham.

Forfatter og debattør Knud Romer var en af dem, der kendte Master Fatman godt og igennem mange år.

- I Mortens selskab kunne man ligesom læne sig tilbage i tryg vished om, at alt er godt, og alt ånder fred, siger han til DR.

Og selvom Master Fatman var multikunstner, er der særligt ét værk, der står klarest nu. Nemlig ham selv.

Knud Romer elskede at kramme 'Tykmesteren'. Nu vil han gerne rejse en statue for Master Fatman midt i København. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

- Jeg glemmer ham aldrig. Jeg vil kunne mærke ham, føle ham og høre ham altid. Og det er det værk, han efterlader, siger Knud Romer og kommer med et forslag til en konkret hyldest:

- Og derfor stiller vi en statue af ham. Vi kan lige så godt begynde at samle ind med det samme og tale med Det Kongelige Teater om, at vi skal have en plads på Ofelia Plads til Morten. Og jeg vil gerne se dem, der siger nej, siger Knud Romer.

Master Fatman fik andre til at føle ro

En anden, der oplevede Master Fatman flere gange, er Uffe Elbæk fra Alternativet. Han nåede blandt andet at møde den populære dj til fester.

- Hans livssyn var båret af, at vi skal behandle hinanden ordentligt og godt. Det lyder lidt banalt, når vi andre siger det, men hos ham var der overensstemmelse mellem det, han sagde, og det, han gjorde, siger Uffe Elbæk til DR.

Politikeren blev desuden så sent som sidste år interviewet af Master Fatman i programmet 'Croque Monsieur' på Radio24syv, hvor de to fik sig en lang og god snak.

Alternativets Uffe Elbæk er en af de mange personer, der har pæne ord og minder om Morten Lindberg. (Foto: Celina Dahl © Scanpix)

- Det er en helt særlig journalist, samfundsdebattør og musiker, der er gået bort, konstaterer Uffe Elbæk.

Også Le Gammeltoft, der er dj og stifter af mediet Heartbeats, har kendt Master Fatman gennem flere år. Hun oplevede ham som et ekstremt varmt menneske, hvilket kunne mærkes, når han stod bag dj-pulten.

- Morten havde et ekstremt åbent forhold til musik. Han kastede sin kærlighed over det sjove, der kunne samle alle, til de vildt mærkelige vinyler. Han havde en enorm bredde, der kom fra hans kærlighed til musikken.

Men også som person udmærkede Morten Lindberg sig på en helt særlig måde, mener hun.

Le Gammeltoft kendte Master Fatman gennem deres fælles netværk. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

- Jeg vil huske ham for hans kærlighed og hans evne til at være sammen med andre. Efter man havde talt med ham – selv under et interview – blev man varmere, mere rolig og var mere i balance end før. Det var den effekt, han havde på mennesker. Og det er i dag meget, meget sjældent, at man oplever det hos et andet menneske, siger Le Gammeltoft.

'Han tog sig altid af andre'

At Master Fatman var et kærlighedsfuldt menneske, bakker David Pepe Birch også op om. Han er manden bag biografien 'Master Fatman', der udkom i 2011.

David Pepe Birch håber derfor, at Master Fatmana næstekærlige tilgang til livet og de mennesker, han mødte på sin vej, kommer til at stå som hans altoverskyggende eftermæle.

- Han tog sig altid af andre og kunne få alle mennesker til at få det bedre. Jeg så for eksempel Morten som en rigtig god ven, men jeg ved ikke, om han så mig som en nær ven. Og sådan tror jeg, at mange har det.

Master Fatman døde i nat i sit hjem. Han blev 53 år og efterlader sig hustru og fem børn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk