Vildeste Twin Peaks merchandise: Laura Palmers hjem sat til salg

For knap tre millioner kroner kan fans af kultserien 'Twin Peaks' få lov at bo i huset, hvor seriens omdrejningspunkt boede.

Serien Twin Peaks blev et stort kulthit i begyndelsen af 1990'erne. (Foto: Ronald Grant Archive / Mary Evans © Scanpix)

Fans af serien Twin Peaks kan købe alt fra seriens soundtrack, figurer af karaktererne til et særligt par Converse Allstars Twin Peaks-sko.

Men nu er det, der må være det vildeste stykke merchandise for de største fans kommet på markedet. Nemlig huset, hvori myrdede Laura Palmer boede.

For 549.950 dollars, eller knap tre millioner kroner, kan en af seriens kendte scenografier altså blive privateje.

Dårlige seertal

'Twin Peaks' tog udgangspunkt i mordet på den unge pige Laura Palmer i den mystiske by Twin Peaks, hvor FBI-agenten Dale Cooper forsøgte at navigere i det underlige persongalleri, mens han drak spandevis af "damn good coffee".

Serien strakte sig over 30 afsnit og blev efterfulgt af en film, 'Twin Peaks: Fire Walk with Me', der fungerede som både en forløber for serien samt en epilog.

Twin Peaks blev et stort kulthit i starten af 1990'erne og var i 1990 nomineret til hele 14 Emmy-priser, blandt andet for bedste kvindelige hovedrolle og bedste dramaserie. Samme år vandt serien tre Golden Globes - blandt andet vandt Kyle MacLachlan, der spiller agent Dale Cooper, prisen for bedste mandlige hovedrolle.

Serien blev dog taget af programmet efter kun to sæsoner på grund af dårlige seertal.

Rygter om en tilbagevenden

Da serien blev taget af programmet var Laura Palmers morder blevet afsløret, men der var stadig så mange ubesvarede spørgsmål, at fans lige siden har håbet på en eller anden form forløsning på de mange spørgsmål.

Tidligere i år blev det håb endnu engang vakt til live grundet en slags 25 års jubilæum.

I seriens sidste afsnit fortæller Laura Palmer nemlig til Dale Cooper, at de vil ses igen om 25 år. En dato, der angiveligt skulle have været d. 26. marts 2014.

Et rygte der blev yderligere forstærket, da skuespilleren Ray Wise, der spillede Laura Palmers far i serien, i januar blev spurgt om, om der nogensinde ville komme mere 'Twin Peaks'.

- De kommer aldrig til at lave en genindspilning. Hvis der bliver lavet noget, så bliver det 25 år senere, sagde han til examiner.com.

Og nu er det karakteristiske hus, ved et pudsigt sammentræf, altså også kommet på markedet og kan sikkert være med til at få rygterne til at løbe stærkt.

Sammenlign huset med serien

Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at der skulle være mere på vej fra instruktøren, David Lynch.

Fans af serien kan dog genopleve Laura Palmers hjem på fansiden welcometotwinpeaks.com.

Her er billederne fra ejendomsmæglerens hjemmeside blevet sammenlignet med scener fra serien. Og for at gøre det hele endnu mere mystisk kan Laura Palmers gyngestol stadig ses som en del af interiøret.

Det fremgår ikke af salgsmaterialet, om stolen følger med huset.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter