Vinder af Rosenkjærprisen: Han har gjort tænkning til en sexet sag

Han har bredt sit fag, filosofi, ud, så det bliver et grundlag for at diskutere aktuelle temaer, lyder det fra kanalchefen for P1.

Vincent Hendricks er professor i formel filosofi og leder Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet. (Foto: Suvi Andrea Helminen © dr)

- Utrættelig og fuld af overskud har Vincent Hendricks gjort filosofien relevant.

Sådan lyder en del af begrundelsen fra P1s kanalchef, Thomas Buch-Andersen om, hvorfor det i år er 46-årige Vincent F. Hendricks, der modtager Rosenkjærprisen.

Vincent Hendricks er professor i formel filosofi og leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet.

Han modtager i dag P1's formidlingspris, Rosenkjærprisen, samt 50.000 kroner - en pris, der tildeles en person, som formår at gøre vanskelige emner tilgængelige for et bredere publikum.

Og den beskrivelse passer godt på Vincent Hendricks, lyder det.

- Han har bredt sit fag, filosofi, ud, så det har løftet sig fra universitetets støvede boghylder til at være et grundlag for at diskutere aktuelle temaer som eksempelvis ekko-rum på sociale medier og det postfaktuelle samfund, siger Thomas Buch-Andersen.

- På den måde har han gjort faget relevant og aktuelt. Og bragt det ud i en større offentlighed. Han har også gjort selve tænkningen til en sexet sag - for eksempel i udsendelserne ”Gal eller genial” på DR2, siger kanalchefen.

Her kan du høre, hvordan det lød, da Thomas Buch-Andersen ringede til Vincent Hendricks og afslørede, at han er modtager af dette års Rosenkjærpris:

Også forfatter og tv-vært

Vincent Hendricks har skrevet flere bøger, senest 'Spræng boblen: Sådan bevarer du fornuften i en ufornuftig verden' og 'Infostorms: Why do we "like"? Explaining individual behavior on the social'.

Han har desuden været vært og tilrettelægger på programmer som 'Tankens magt', 'Vincent vender virkeligheden' og 'Eliteforskerne' på dk4 samt 'Gal eller genial', 'Kontrovers' og 'Vincent - kort og kompakt' på DR2 samt 'Nethaderne' på TV3.

Se indledningen til programserien 'Gal eller Genial' fra 2010, hvor Vincent Hendricks undersøgte, hvorfor der registreres 2000 patenter om året, men kun få af disse går i produktion.

- Han kunne have været blevet på universitetet og dyrket sine mange fine titler og hverv, men i stedet har han kastet sig ud i det ene projekt efter det andet, siger Thomas Buch-Andersen.

Lyt med på P1 i dag fra klokken 14.03-15.30, hvor Kulturlørdag sender live fra Koncerthuset. Rosenkjærsprisen uddeles af Thomas Buch-Andersen, og det overordnede fokus i hele programmet er den vigtige evne at formidle.

Facebook
Twitter