Vogue vil skifte modeller ud med 'rigtige' kvinder

Det britiske modemagasin Vogue har annonceret, at november måneds magasin skal være modelfrit. Men initiativet bliver allerede kritiseret.

Den kendte skuespiller Emily Blunt pryder forsiden af Vogues såkaldte 'real issue' med 'rigtige' kvinder som modeller. Selv har Emily Blunt joket med, at det tog tre timer for sminkøren at få hende til at se ’rigtig’ ud. (© Kollage/British Vogue)

Det britiske modemagasin Vogue vil i deres novemberudgave, som de kalder 'the Real Issue', bruge såkaldt 'almindelige' kvinder som akademikere, CEOs og entreprenører til at posere i det nyeste designertøj.

Men trods magasinets forsøg på at skabe diversitet i modebilledet, får Vogue alligevel kritik for kun at have tage et lille skridt for at løse det 'rigtige' problem.

Det skriver CNN.

Vogues forside vil ikke hjælpe

Kritikken lyder blandt andet på, at Vogue kun udgiver et enkelt magasin med 'rigtige' kvinder og, at kvinderne, de har valgt, ikke ligefrem er almindelige.

Det mener den engelske journalist Bethany Rutter, der blogger om modetøj til kurvede kvinder.

- Enhver form for specialudgave eller forsøg på at sætte flueben kan i sidste ende gøre tingene værre. Det betyder, at magasinet kan læne sig tilbage og sige 'jamen, vi udgav det specialnummer - nu har vi gjort vores', siger hun til CNN.

Hun vil i stedet gerne se disse ’rigtige’ modeller blive brugt mere kontinuerligt i magasiner og på tv.

Bladets redaktør Alexandra Shulman, der har været i spidsen for Vogue siden 1991, kom på idéen tidligere på året, da hun havde svært ved at finde designprøver fra modehuse, der ville passe til en kvinde, som ikke var model.

Facebook
Twitter