Voksne kan også være med: Her er 10 fede apps til børn

En tablet eller en smartphone giver adgang til en række underholdende og lærerige apps, som dine børn vil elske

Vi har fået to eksperter i apps til børn til at pege på de fedeste apps, som markedet har at tilbyde lige nu. Her er det fra 'LEGO Mindstorms: Fix the Factory' (Foto: LEGO)

Det er efterhånden bredt kendt, at spil-apps kan træne hjernen hos børn og voksne - der samtidig bliver underholdt.

Men junglen er stor, og hvor skal man lige gå hen, hvis man gerne vil lære den fem-årige lidt om, hvordan man lægger tal sammen? Eller bare gennemgå med den et-årige, hvad det nu er en ko siger (det er 'muh', red.) - og man har forlagt bondegårdsspillet med kafferingene i kælderen?

Voksne kan også lære noget

Svaret er lige for. Og digitalt. Der er tonsvis af lærerige apps derude, der er sjove for børnene at spille. Søren Gundelach (fra sitet lege-apps.dk) og Rikke Pal (fra bloggen mors-apps.com) peger her på henholdsvis fem apps til børn i før-skolealderen og fem til børn i skolealderen. Og voksne kan sagtens lege med.

Fem apps til børn inden skolealderen

1. Tumlinge Sjov

Sjovt og fængende til de mindste. Man trykker på bondegårdsdyrene, der så siger en lyd. Den lille pige griner, og muldvarpen slår en prut! Meget enkelt spil. Børnene kan sagtens sidde to børn sammen og lege med spillet.

Pris: 6 kr. Kun iOS. Alder: Fra 1 år.

2. Ramasjang

Det er let at bruge iPad som musikafspiller. Musikken skaber en klangbund, som sætter legen i gang. Lyt til musik på DR’s app Ramasjang. Der er musik fra alle DR’s børneprogrammer, for eksempel MGP, Hr. Skæg, onkel Reje Rosa fra Rouladegade, onkel Rejes Smadremaskine, Krible Krable, Bamse, Hr. Skæg, Oline og meget andet. Verdens eneste public service-app.

Pris: Gratis. Android og iOS. Alder: Fra 2 år.

3. Super Penguins

Et løbespil, hvor man skal overvinde forhindringer. Man bevæger pingvinen ved at bevæge iPaden fra side til side. Det er meget nemmere at spille det, når man står op, end når man sidder ned.

Pris: Gratis. Android og iOS. Alder: Fra 3 år.

4. Minecraft

Det er et byggespil, hvor man bygger huse, tilbehør, river ned, graver huller og meget, meget andet. Man er rigtig kreativ. Et godt eksempel på et meget konstruktivt spil. Når for eksempel to spillere er på wifi, kan man gå på besøg i hinandens verdener og blande sig i den andens spil. Man kan fortsætte med Minecraft til langt op i ungdomslivet

Pris: 48 kr. Android og iOS. Alder: Fra 4 år.

5. Drawing Together

Tegn sammen – på to iPads ved, at i fællesskab tegner på den samme tegning, der bliver koblet sammen over wifi. Så tegner børnene på den samme tegning på samme tid, selv om de måske sidder i hvert sit rum. Børnene kan sidde i hver sin del af landet/verden. En streg vises øjeblikkeligt på den anden iPad så snart den er tegnet.

Pris: 16 kr. Android og iOS. Alder: Fra 4 år.

Fem apps til børn i skolealderen

1. Dragonbox Numbers

Det er en super lækker læringsapp, som lærer børnene grundlæggende matematik. I appen møder man de små Nooms, som enten kan vokse eller blive mindre. Appen er en avanceret læringsapp, hvor læringen foregår ubevidst via leg og kreativ tænkning. Appen har dansk tale.

Pris: 59 kr. Android og iOS. Fra 4-9 år.

2. Quick Math

Det er en matematikapp, hvor man skriver svaret med fingeren på skærmen. Det er virkelig smart, da appen både træner matematiske færdigheder, men også hvordan man skriver tallene 'i virkeligheden'. Man kan tilføje flere brugere, og appen følger brugernes udvikling. Der er tre sværhedsgrader at vælge mellem. Quick Math er en sjov app, hvor hele familien kan blive udfordret.

Pris: 16 kr. Android og iOS. Fra 5 år.

3. CargoBot

Her er der både fokus på programmering og hjernegymnastik. Appen er udfordrende, svær og virkelig fængende. Det er en pusleapp, hvor man skal programmere en robot til at flytte kasser. Men de skal selvfølgelig flyttes på en helt bestemt måde. Spillet lærer dig at tænke som en programmør.

Pris: gratis. Kun til iOS. Fra 8 år.

4. LEGO Mindstorms: Fix the Factory

Her arbejder man også med programmering i børnehøjde. Man skal programmere en robot til at finde batterier og placere disse de rigtige steder. Det er sjovt og utrolig udfordrende. En super god app, som varmt kan anbefales.

Pris: gratis. Android og iOS. Alder 5-10 år.

5. Lumino City

Det er en interaktiv fortælling. Man styrer en lille pige, der skal finde sin forsvundne bedstefar. I sin søgen efter bedstefar, støder hun på en masse udfordringer, som skal løses. De forskellige små puslespil/tænkeopgaver undervejs er i varieret sværhedsgrad. 'Lumino City' kræver logisk og kreativ tænkning og lærer barnet problemløsning. 'Lumino City' er vildt flot, da alt i appen er bygget og op filmet live i stop-motion.

Pris: 39 kr. Kun iOS. Fra 8 år.

Facebook
Twitter