Whitney Houston var en skandale

Whitney Houstons koncert i Forum udviklede sig til en skandale, og publikum udvandrede før tid. "The Voice" er langt fra tidligere tiders storhed.

Flere hundrede Whitney Houston fans-kunne ikke holde hende ud, da hun i går gav koncert i Danmark. De gik simpelthen fra Forum på Frederiksberg, før den engang så glamourøse sangerinde havde sunget sig igennem sit repertoire.

Da Whitney Houston forpustet nåede til ekstranumrene, var kun en fjerdedel af publikum tilbage i salen.

Hostede og hakkede

Og anmelderne blev også vrede.

- Det var dog umuligt at fatte og acceptere, at hun sang så dårligt. Eller rettere sagt: Hun råbte, hostede og stønnede flere af numrene, mens hun på andre tidspunkter mumlede eller fraserede sig igennem en sang, så man efterhånden glemte, hvad det var for et nummer, som hun var gået i gang med, skriver Jyllands-Postens anmelder Peter Schollert.

- I Forum kunne amerikaneren under ingen omstændigheder være sin optræden bekendt. Derfor var det fuldt forståeligt, at masser af tilhørere gik i utide, fortsætter han og kvitterer med en stjerne ud af seks mulige.

Det bedste jeg har

Den bedømmelse mener Berlingske Tidendes anmelder er alt for blid.

- Whitney kunne knap nok trække vejret, og hendes forsøg på at synge krævede så store anstrengelser, at hun måtte vrøvlesnakke med publikum for at få vejret - det skete tilmed i selve numrene, skriver anmelder Thomas Søie Hansen.

Og det bliver værre endnu:

- Rablerierne tog til, og kun en sjælden gang fik hun fremstammet noget forståeligt i retning af, "jeg vil give jer det bedste, jeg har", men mestendels var det sort snak om kærlighed til alt og alle, samt komplet ligegyldige forklaringer omkring hvilke folk der havde skrevet hvilke sange til hende. Så langt trak hun den, at der efter 40 minutter blot var spillet siger og skriver fire sange - eller hvad man nu skulle kalde dem, skriver en chokeret Thomas Søie Hansen, som ikke kan få sig selv til at give en eneste stjerne til Whitney Houston.

Ikke engang af medlidenhed.

Sørgeligt freakshow

Ekstrabladets Henrik Queitsch viser dog en smule nåde. Whitney Houstons koncerter er blevet haglet ned i hele Europa, så det skal forventningerne naturligvis justeres efter. Men derfor kan man godt blive skuffet.

- For nu få det helt på det rene, så lyder den engang så imponerende stemme i dag som en mellemting mellem en tuberkuløs Lone Kellermann og papegøjen Andrea, der kun momentvist kom i udkanten af de glasklare høje toner, der var hendes varemærke, skriver Henrik Queitsch og kalder koncerten et sørgeligt freakshow.

Alligevel svínger han sig op på to stjerner af respekt for, at Whitney Houston ikke har givet op. The Show must go on, som de siger i showbizz.

På Facebook har vrede koncertgængere lavet en gruppe, hvor de deler deres frustrationer. Se mere her.

FacebookTwitter