X Factor-dommer går til kamp for verdens udsatte piger: 'Vi glemmer, hvor heldige vi er i Danmark'

Oh Land havde et stærkt budskab med, da hun lørdag optrådte i Danmarks Indsamling.

- En stærk kvinde, der ikke er bange for at sige sin mening.

Sådan blev sangerinden Oh Land introduceret, da hun gik på scenen med nummeret 'Human Error' ved årets udgave af Danmarks Indsamling.

Og for Oh Land, som i virkeligheden hedder Nanna Fabricius Øland, er det vigtigt at være til stede og støtte op om Danmarks Indsamling, fortæller hun til dr.dk:

- Jeg tror nogle gange, vi tager lidt for givet, hvordan alting fungerer i vores del af verden. Så er det nemt at se sig utilfreds med de små procenter, som ikke er helt, som man vil have det, siger hun.

- Men i sammenligning med, hvordan ting foregår i mange dele af verden, så er vi jo virkelig bare et utopia. Vi glemmer, hvor heldige vi er i Danmark.

Retten til at være barn

Der er en rigtig god grund til, at Oh Land har sagt ja til at optræde i årets udgave af Danmarks Indamling på DR1, hvor der i år samles ind under overskriften 'Styrk verdens piger'.

- Der er det super fantastisk, at man kan indsamle til sådan en sag og støtte nogle af de piger rundt omkring i verden, der slet ikke har de muligheder, som jeg for eksempel er vokset op med i Danmark, siger hun.

Når Oh Land ikke lige optræder i Danmarks Indsamling på DR1, er hun blandt andet dommer på denne sæson af X Factor på TV 2. (Foto: Lasse Lagoni/TV 2 © TV 2 / DANMARK)

Selvom Oh Land er nødt til at slå hjernen fra, når hun går på scenen, så sender hun tanker til de piger, som det hele handler om i aften - og hylder børns ret til at være børn.

- Jeg tror, at drømmene er der over hele verden. Bare fordi, du bor et sted, hvor du ikke har adgang til de samme muligheder, tror jeg stadig, at de piger drømmer lige så stort, som pigerne herhjemme i Danmark, siger hun og fortsætter:

- De skal have lov til at bruge deres ressourcer på lige fod med drenge. Studere og få lov til at blive pilot, hvis det er det, de vil være.

Oplev Oh Lands optræden i videoen øverst i artiklen.

FacebookTwitter