X Factor kan være sendt for sidste gang

Fredagens finale i X Factor bliver muligvis den sidste, fortæller DRs underholdningschef.

Fredagens finale i X Factor kan blive det sidste, som de danske seere har set til det populære underholdningsprogram.

Det afslører DRs underholdningschef, Lan Lagermand Lundme, i et interview med DR Kultur.

Eventuel fortsættelse først om et år

- I øjeblikket arbejder vi på højtryk for at finde ud af, om der kommer endnu en sæson af X Factor. Hvornår der kommer en afklaring, ved jeg endnu ikke. Men hvis programmet fortsætter, bliver det først sendt fra foråret 2013, siger Jan Lagermand Lundme.

Ved sidste års X Factor-sæson blev det allerede på finaleaftenen afsløret, at der var en ny sæson på vej. Det blev som bekendt ikke tilfældet i år, men Jan Lagermand Lundme forsikrer om, at det ikke i sig selv betyder noget for om programmet fortsætter.

Færre seere til finalen

- Det var ekstraordinært, når det sidste år blev meldt ud på finaleaftenen, at X Factor fortsatte. De andre år er det først blevet meldt ud efter sæsonafslutningen. Så det kan man ikke lægge noget i, fortæller Jan Lagermand Lundme.

Dette års finale i X Factor blev set af 2.113.000 millioner seere. Det er cirka 300.000 færre seere end finalen i 2010. Alligevel er Jan Lagermand Lundme godt tilfreds.

Nyt show vil indeholde ændringer

- Jeg synes, programmet har været specielt godt i år, fordi både dommerne og kunstnerne har turde meget mere rent musikalsk, siger DRs underholdningschef, der desuden kan afsløre, at der er ændringer på vej til X Factor, hvis DR vælger at lade programmet fortsætte.

- Vi har sendt nogle ændringsforslag af sted til godkendelse hos programmets udenlandske udviklere. Hvad ændringerne går ud på, kan jeg ikke sige noget om endnu, siger Jan Lagermand Lundme, der dog understreger, at der ikke bliver tale ændringer, som bryder med programmets koncept.

- Det bliver ændringer på niveau med dengang, vi skiftede over til at have publikum med til vores auditions. Så jeg vil mene, der er tale om mindre justeringer, siger Jan Lagermand Lundme.