X Factor kritiseres internt i DR

Lytternes og seernes redaktør mener, at tonen i årest X Factor er blevet hårdere. DR er gået for langt, lyder kritikken.

DR er gået over grænsen i forsøget på at underholde danskerne fredag aften med showet X Factor.

Sådan har kritikken lydt blandt andet fra Etisk Råd, men nu runger kritikken også internt i DR. Lytternes og seernes redaktør, Jacob Mollerup, tager nu bladet fra munden og stiller sig op i rækken af skeptikere, efter at har har behandlet flere klager.

- Jeg er enig med kritikerne i, at DR er gået for langt. Der har i de første tre afsnit af X Factor 2010 været en håndfuld eksempler, hvor svagere medvirkende er blevet udstillet på en utiltalende og uetisk facon. Det bør DR tage til efterretning og lære af, skriver Jacob Mollerup i sin klumme på DRs intranet.

Vil ikke udstille nogen

DRs underholdningsredaktør har ansvaret for X Factor på godt og ondt, og han mener ikke, at han og resten af X Factor-holdet er gået over grænsen.

- Det er på ingen måde intentionen at udstille nogle mennesker. Vi vil bare gerne vise, hvad det er for nogle mennesker, der kommer og stiller sig i køen for at deltage i X Factor, siger Jan Lagermand Lundme.

Seertal overdøver etik

Alligevel opfordrer Jacob Mollerup til, at DR fremover tager bedre vare på deltagerne, så holdet bag X Factor er sikre på, at ingen kommer til skade. Jacob Mollerup vurderer, at tonen i programmet med godt halvanden million ugentlige seere er blevet hårdere samtidig med, at DR ikke har været gode nok til at fortælle, hvad man gør for at hjælpe deltagerne.

- Bag begge dele ligger nok, at ledelsens jubel over de imponerende seertal har overdøvet de etiske bekymringer, skriver lytternes og seernes redaktør.

Skal ikke være tandløst

Jacob Mollerup understreger dog, at de fleste kritikere ifølge hans vurdering har taget munden for fuld af forargelse. For programmet kan godt spøge uden at fremme mobning, mener han.

- X Factors danske udgave er et medrivende underholdningsshow med dybt engagerede deltagere. Det produceres i international klasse og skal ikke gøres hverken tandløst eller overforsigtigt. Men lidt mere omtanke vil nu være en fordel, lyder det fra lytternes og seernes redaktør, Jacob Mollerup.