Yousee er stadig tavse om nedbruddet nytårsaften

Tv-udbyderen Yousee analyserer fortsat på nedbruddet nytårsaften, hvor kunder måtte undvære dronningens nytårstale og '90-års-fødselsdagen' i fjernsynet.

Yousee har endnu ikke meldt ud, hvad årsagen til nedbruddet var. (Foto: KELD NAVNTOFT © Keld Navntoft/Scanpix)

Den var helt gal for den landsdækkende tv-udbyder Yousee nytårsaften.

Klokken 16.30 gik tv-signalet nemlig i sort i størstedelen af deres kunders hjem. Lige inden dronningens årlige nytårstale i fjernsynet.

Og selvom signalet nu igen er oppe i størstedelen af landet, så er YouSee stadig i gang med at finde ud af, hvad der gik galt.

"Vi har lokaliseret fejlen"

Den sorte skærm har betydet, at Yousee-kunder måtte undvære at se dronningen sende hilsner til Grønland og at se skihop i fjernsynet 1. januar.

Yousee lover at kunder får en kompensation for at råde bod på nedbruddet, fortæller presseansvarlig i Yousee, Mai-Britt Noe.

I har udtalt, at der har været tale om et ”ekstremt kompliceret fysisk nedbrud” i jeres system. Kan I komme nærmere ind på, hvad det er? Er der tale om en kontakt, der er blevet slukket for, eller?

- Vi har lokaliseret fejlen og har nedsat en task force, der er i gang med et større analysearbejde. Jeg kan desværre ikke komme nærmere ind på det på nuværende tidspunkt, siger hun.

Mindes du, at I har oplevet et større nedbrud end dette?

- Nej, det er formentlig det største, vi har haft – og timingen var enormt uheldigt. Vi er rigtig kede af det, siger hun.

Forude venter en kompensation

I har udtalt, at kunder vil modtage en kompensation for nedbruddet i form af en underholdningsoplevelse. Er det en biograftur, en gratis film over Yousee eller lignende?

- Det er ikke faldet helt på plads endnu, men det skal nok blive meldt ud til kunderne hurtigst muligt, siger hun.

Hvornår kan man forvente, at I har fundet frem til fejlen?

- Det er desværre ikke til at sige. Der har været rigtig mange på arbejde siden nedbruddet skete. Mange har fået få timers søvn de sidste to dage, og vi har gjort alt, hvad vi har kunnet gøre for at få problemet løst så hurtigt som muligt, siger Mai-Britt Noe.

Yousee har cirka 1,2 millioner kabel-tv-kunder. Det svarer til godt 45 procent af samtlige danske husstande.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter