Youtuber går viralt og får job i et af verdens største filmselskaber: 'Han er bedre end dem'

Youtuberen Shamook har scoret næsten to millioner visninger med sine deepfake skills - og et job.

Det er filmgiganten bag 'Star Wars'-universet, der blev så imponeret over nogle YouTube-videoer, og de valgte at ansætte manden bag. (© Lucasfilm)

Han smed en video på internettet, og i retur fik han et job hos et af de største filmselskaber i verden.

Internettets muligheder er uendelige, og det gik for alvor op for youtuberen Shamook, der pludselig fik opmærksomhed fra det amerikanske filmselskab Lucasfilm, der blandt andet står bag 'Star Wars'.

Shamook er kendt for at lave deepfake-videoer, som benytter kunstig intelligens kaldet deep learning til at lave billeder og videoer af falske begivenheder. Du kan altså ved hjælp af kunstig intelligens få folk til at sige noget, de ikke har sagt, eller gøre dem meget yngre, end de egentlig er.

Og sidstnævnte er det, der har imponeret det verdenskendte filmselskab så meget, at de bare måtte have ham med på holdet.

Lucasfilm har nemlig netop annonceret, at youtuberen Shamook er blevet ansat og skal være med til at lave visuelle effekter for det amerikanske filmselskab.

Og selvom det er gode nyheder for Shamooks fans rundt omkring i verden, at hans evner fremover ikke kun kan ses på YouTube, men også i nogle af de største tv- og filmproduktioner i verden, så fortæller han, at tingene bliver lidt anderledes i fremtiden.

- Som nogle af jer allerede ved, har jeg sluttet mig til Lucasfilm for et par måneder siden, og jeg har derfor ikke haft tid til at arbejde på nyt YouTube-indhold, skrev Shamook i en kommentar og fortalte, at nu ville han koncentrere sig om sit arbejde, og derfor ville der udkomme færre videoer på hans kanal.

Du kan selv bedømme, om du synes Lucasfilms originale version er bedre end youtuberen Shamooks forsøg. (© Fra Shamooks Youtube-kanal)

Og afdelingen i Lucasfilm, der får glæde af Shamooks evner fremover, Industrial Light and Magic, fortæller i forbindelse med ansættelsen, at de hele tiden kigger efter nye måder at gøre tingene på - og her faldt de netop over Shamook på YouTube.

- Vi er altid på udkig efter nye talenter. I løbet af de sidste mange år har vi investeret i teknologi og kunstig intelligens, som et middel til at producere overbevisende visuelle effekter. Det har været fantastisk at se momentum opbygge sig, når teknologien skrider så hurtigt frem, siger en repræsentant fra Lucasfilm til mediet Indiewire.

Og grunden til ansættelsen er måske fordi, de fandt ud af, at der var nogle derude, der kunne gøre det bedre end dem selv.

I hvert fald er det netop en video fra det populære univers 'Star Wars', som Lucasfilm står bag, der vakte opsigt verden over.

Det er finaleafsnittet i anden sæson i serien 'The Mandalorian', hvor den amerikanske skuespiller Mark Hamill spiller den ikoniske rolle Luke Skywalker.

Sådan ser den 69-årige skuespiller Mark Hamill ikke ud i dag, men med teknologi kan man gøre meget. Her er han gjort omkring 50 år yngre med deepfake-teknologien. (© Lucasfilm Press)

Men det er ved at være over 50 år siden, at den 69-årige skuespiller første gang optrådte på det store lærred som den unge Luke Skywalker, og derfor skulle der noget deepfake-teknologi til at skære et par år af Mark Hamills alder.

Og hvor imponerende det end lyder, så var der en, der kunne gøre det bedre end Lucasfilm.

I én af Shamooks mest populære Youtube-videoer med næsten to millioner visninger, har han med sin viden om deepfake-teknologi forbedret de visuelle effekter, der er brugt i tv-serien. I videoen sammenligner han det verdensberøme filmselskabs deepfake-evner og Shamooks egne.

Og der er stor forskel, mener flere fans.

Lykønskninger og kritik

Youtuberens vej ind i filmvirksomheden har nemlig vakt opsigt hos fans verden over og fået dem til tasterne.

Mange er glade og synes, at hans Youtube-videoer beviser, at han har evnerne til det. En bruger skriver i en Twitter-tråd: "Wow! Tillykke til ham! Jeg kan ikke vente med at se hans arbejde", en anden skriver: "Hvor er det fedt. Jeg er glad for, at de har forstået, at ægte talent kan komme alle steder fra" og en tredje bruger skriver kort og simpelt:

- Han er bedre end dem.

Nogle synes dog, at Lucasfilms arbejde var bedre og sammenligner Shamooks arbejde med Mark Hamills ansigt med Stubbe fra Scooby Doo.

Men der er også andre, der ikke har helt de samme optimistiske briller på. Og det er faktisk ikke på grund af Shamooks arbejde. Nej, de kritiserer, at filmselskabet i første omgang valgte at bruge deepfake-teknologi i stedet for en rigtig skuespiller.

En Twitter-bruger skriver:

- Jeg vil ikke se en serie med en Luke Skywalker, der er blevet deepfaked. Hvorfor ansætter de ikke en skuespiller, der rent faktisk kan spille unge Luke?

Facebook
Twitter