Zara får høvl på sociale medier over 'jødebluse'

En bluse til børn med striber og en gul sherifstjerne vækker harme på de sociale medier. Zara har nu stoppet salg af blusen.

Sherif-blusen fra Zara er ikke blevet pænt modtaget på grund af sit uheldige design. (© Zara)

"Hvad tænker designerne dog på!"

Sådan lyder reaktionen i dag på flere sociale medier over en t-shirt til drengebørn af mærket Zara.

For den spanske tøjkæde har ikke bare syet en gul stjerne på venstre bryst - designerne har også puttet stjernen på en grå bluse med mørke striber.

Et design, der på mange måder ligner en blanding af de dragter, som fangerne havde på i koncentrationslejrene under Anden Verdenskrig, og de gule stjerner, som nazisterne tvang jøder til at bære på venstre bryst.

"En small til min lille jøde"

Sammenfaldet er ikke gået ubemærket hen på de sociale medier.

- Hej, jeg ser ud til at have gået glip af jeres stribede koncentrationslejrbluse - får I flere af dem? Jeg mangler en small til min lille jøde, skriver Twitter-brugeren Inglourious Bustard.

- Hvilken designer hos Zara tænkte, at det her skriger af sherif i stedet for Auschwitz-fange. Ja, den er god nok, skriver Twitter-bruger Eylon Aslan-Levy og linker til billedet af blusen.

Var tænkt som sheriftrøje til drenge

Blusen er en del af kædens nye efterårs- og vinterkollektion. Men det er ikke længere muligt at købe den.

Zara undskylder ikke deres design af blusen, der har fået navnet 'Sherif', men tøjkædens kommunikationsafdeling skriver følgende i en mail til DR Kultur:

- De nævnte t-shirts er ikke længere til salg i vores butikker. Designet af t-shirten var kun inspireret af sherifstjernerne fra de klassiske westernefilm, som navnet på t-shirten også indikerer.

Zara lavede taske med hagekors

For to år siden var det danske Wood Wood, der kom galt af sted med en t-shirt til kæden Urban Outfitters. Deres gule t-shirt med en blå stjerne på venstre bryst skabte stor debat, men blusen kom aldrig i produktion, da man hurtigt opdagede, at den kunne virke stødende.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Zara må trække en vare tilbage på grund af et uheldigt design.

I 2007 tilbagetrak kæden en håndtaske i sine britiske butikker, fordi taskens design blandt andet indeholdt et hagekors.

Du kan se nogle af de aktuelle reaktioner på Twitter her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk