Zentropa laver film om Blekingegadebanden

Til næste år går optagelserne i gang til en ny film om Blekingegadebandens historie. Jacob Thuesen, der stod for filmen 'Anklaget', skal sidde i instruktørstolen.

Dramaet og historien om Blekingegadebanden bliver til film. Den skal produceres af Zentropa og Jacob Thuesen kommer til at sidde i instruktørstolen.

Han debuterede under forrige års Berlin Film Festival med filmen "Anklaget", der havde Troels Lyby og Sofie Gråbøl i hovedrollerne.

Tv-mand bag manuskript

Jacob Thuesen er for tiden ved at færdiggøre efterarbejdet på sin kommende spillefilm "Erik Nietzsche - de unge år", der handler om Lars von Triers år på filmskolen. Optagelserne til "Blekingegade" forventes derfor først at gå i gang til næste år.

Manuskriptet til "Blekingegade" - som filmen hedder indtil videre - bliver skrevet af Lars Kjeldgaard, der har skrevet manuskripter til en lang række film og tv-produktioner - blandt andet DRs egen tv-serie 'Edderkoppen'.

Røverier og mord

Den kriminelle bande bestod af 7 yngre mænd, der i løbet af 1980'erne blandt andet røvede en række banker og postkontorer. De stjal også våben i Norge og Sverige, som de tog med hjem til lejligheden i Blekingegade på Amager, hvor de holdt til.

Deres alvorligste sag var skuddrabet på en politibetjent i forbindelse med røveriet mod Købmagergades Postkontor i 1988.