Zentropa tjener godt på tyske pirater

Filmselskabet Zentropa har tjent 5,5 millioner kroner på at true tyskere med en tur i retten, hvis de har downloadet filmen Antichrist ulovligt.

Filmselskabet Zentropa tjener gode penge på at jagte internetpirater i Tyskland, der har downloadet filmen "Antichrist" ulovligt.

Foreløbigt har mere end 600 tyskere reageret på henvendelsen fra filmselskabet og betalt 9.000 kroner for at slippe for at blive sagsøgt for et beløb, der er fem gange så stort, skriver Politiken.

Bedre forhold i Tyskland

Når en film som 'Antichrist' ulovligt bliver spredt på nettet, kan eksperter se, hvilke computere der deler filmen.

Og så kan filmselskabet gå til teleselskaberne og få udleveret navn og adresse på ejeren, hvorefter de tyske advokater sender erstatningskravet af sted.

Forskellen på Danmark og Tyskland er, at man i Tyskland blot skal bevise at ejerens computer er blevet brugt, mens danske advokater skal kunne bevise, at det faktisk er ham eller hende, der har brugt den.

Vil have tyske regler

Flere danske filmselskaber opfordrer derfor politikerne til at kopiere de tyske regler, så det bliver lettere at straffe filmhungrende netpirater.

Også Zentropas direktør Peter Aalbæk Jensen ser gerne, at de tyske tilstande rykker nordpå.

- En computer er ligesom en bil, og den der ejer computeren har altså ansvaret for, hvem man slipper løs ved maskineriet, siger han.