Tema Må der være forskel?

SE SVARENE fra livechat med to familier fra 'En vej - to verdener'

Henning og Malene og Esra og Uffe bor på hver deres side af Hejredalsvej i Aarhus, som deler rig og fattig. Chat med begge par her.

I aften kan du chatte med både Esra og Uffe (th), der bor på den rige side af Hejredalsvej, og Henning og Malene (tv), som bor på den fattige side. (Foto: DR Nyheder)

I Brabrand ved Aarhus findes en vej, der er en usynlig mur mellem to verdener.

Den hedder Hejredalsvej.

Til venstre for vejen er villakvarteret, hvor de velhavende bor i hus med egen have. Til højre for vejen ligger Gellerupparkens boligblokkene med lavindkomstfamilierne.

Gennem fire programmer har DR portrætteret livet på hver side af vejen. Mandag aften umiddelbart efter sidste afsnit kan du stille spørgsmål til to af de medvirkende familier, Esra og hendes mand Uffe, der bor i villa, og Henning og Malene, der bor på den fattige side af vejen.

Må der være forskel?

Der er forskel på folk – og hvad så? I Danmark har vi længe været et af verdens mest lige lande. Men dét til trods er der stor forskel på livet som rig eller fattig, og de senere år er uligheden steget. I nyt tema ser DR på, hvordan det faktuelt står til med uligheden i Danmark. Motiverer ulighed til at arbejde, og er den nødvendig for at drive et samfund fremad? Eller slukker den håb og skaber polarisering? Følg debatten på #drforskel.

Gå til tema

Indsend dit spørgsmål via boksen herunder. Vær opmærksom på, at spørgsmål først er synlige, når de er udvalgt af redaktionen til besvarelse. DR opfordrer til en god tone.