Mindst 200 særligt indbudte siger farvel til prins Henrik på mandag

Venner, protektioner, folk fra erhvervslivet og gudbørn besøger prinsens kiste på mandag.

Mindst 200 indbudte gæster får mulighed for at sige farvel til prins Henrik på mandag. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Hen over weekenden og på mandag har offentligheden på udvalgte tidspunkter mulighed for at sige et sidste farvel til prins Henrik, der gik bort sent tirsdag aften.

Mandag klokken 13 afholdes der dog også en mere privat ceremoni, hvor mindst 200 af prins Henriks venner, folk han kendte fra sine mange protektioner, folk fra erhvervslivet og gudbørn får mulighed for at besøge prinsen i Christiansborg Slotskirke, hvor han ligger på castrum doloris, 'smertens leje'.

Det er netop kommet frem på et pressemøde, hvor kongehuset for første gang sætter tal på antallet af deltagere ved ceremonien på mandag.

Efter at have set kisten vil der være en begivenhed i fløjlsgemakket på Christiansborg Slot.

Det vides stadig ikke, hvor mange der kommer til at deltage i selve bisættelsen på tirsdag. Det ønskede kongehuset heller ikke at oplyse i dag.

Klokken 18 i aften vil prins Henriks kiste blive flyttet til Christiansborg Slotskirke fra Amalienborg til lyden af kirkeklokker.

Her vil turen gå fra Amalienborg gennem Amaliegade, Bredgade, langs Kongens Nytorv og den franske ambassade. Derefter fortsætter turen gennem Holmens Kanal forbi Holmens Kirke til Christiansborg Slotskirke overfor.

Du kan følge med på dr.dk og DR1 fra klokken 16 til 20.