Danskerne om prins Henrik: Han har gjort så meget for så mange

Både ved Fredensborg og Marselisborg er folk kommet forbi for at mindes prinsen.

Danskerne vågnede i morges op til nyheden om, at prins Henrik i aftes var sovet ind på Fredensborg Slot.

Og den besked fik flere til at lægge vejen forbi både Fredensborg Slot i Nordsjælland og Marselisborg Slot i Aarhus i de tidlige morgentimer.

Blandt de fremmødte var Pia Drejer, som havde sat lys og blomster ved regentparrets sommerresidens Marselisborg Slot.

- Han har jo været her altid. Jeg har kendt ham, siden han kom på Marselisborg i min barndomstid og på Aarhus Stadion, hvor han spillede tennis med sine drenge. Jeg synes, at han har gjort så meget for så mange, siger hun.

Også Ole Bering var mødt op ved Marselisborg Slot med en buket blomster:

- Prins Henrik har været en del af familien Danmark siden 1967, da jeg blot var en stor knægt. Jeg synes, det er vemodigt, og jeg synes man skal tage en ordentlig afsked med en mand, der har sat sig spor i Danmark og for den kongelige familie, siger han.

Vil savne at møde ham i parken

Kirsten Frederiksen havde taget plads ved Fredensborg Slot, hvor prins Henrik i går eftermiddags blev flyttet til efter sin indlæggelse på Rigshospitalet i København. Klokken 23.18 sov han ind på slottet, som er regentparrets mest benyttede residens efter Amalienborg.

Hun har ofte mødt prinsen på sine ture i området omkring Fredensborg:

- Jeg bor her i Fredensborg og kommer her næsten hver eneste dag med min hund. Så det bliver et savn at møde ham i parken. Han var en sjov mand, og jeg har hilst på ham mange gange, siger hun og tilføjer:

- Han var en meget begavet mand, som jeg mener har bibragt mere, end man måske har været klar over. Der har tit været dårlig omtale omkring ham, hvilket jeg ikke mener har været fortjent.

Kongehuset har her til formiddag meddelt, at halvdelen af prins Henriks aske vil blive nedsat i en urne i den private have på Fredensborg Slot, mens den anden halvdel skal spredes i de danske farvande.

Der kommer ikke til at være offentlig adgang til det sted i haven, hvor urnen nedsættes.

FacebookTwitter