Dronningen så smilende på blomster og buketter på slotsplads

På Fredensborg Slotsplads beså dronningen de mange blomster, som sørgende har lagt.

Iført en mørk pels og et smil på læberne gik dronning Margrethe i eftermiddag udenfor ved pladsen foran Fredensborg Slot og hilste kort på nogle af den mange fremmødte, der var mødt op for at lægge blomster og kondolere efter prins Henriks dødsfald.

Dronningen gik over pladsen og beså i strålende solskin de mange buketter og kort, der er samlet i et hjørne af pladsen.

- Det er vores dronning i en nøddeskal. Det er pligten frem for alt. At hun har overskud og styrke til at komme ned og smile, så kort efter sin mands død, siger Billed-Bladets hofreporter Trine Larsen.

- Det er meget, meget rørende. Hun har lige mistet sin mand og sin elskede gennem 50 år, og så har hun overskud til at gå ned og se det hele, siger Trine Larsen.

Kronprinsparret har forladt slottet

En af de fremmødte på pladsen beskrev øjeblikket som "bevægende".

- Jeg synes, at det er fantastisk, når man kommer her, at få lejlighed til kort at hilse på dronningen, fortæller Henning, der selv havde lagt en buket.

Kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie havde kort forinden forladt Fredensborg Slot, hvor de har været samlet med dronningen, siden prins Henrik i aftes sov stille ind efter længere tids sygdom.

Facebook
Twitter