Fire lastbiler kørte prins Henriks blomster til Kastellet

Kastellet i København er omdannet til en blomsterhave med alle buketterne fra danskere til prinsen.

Soldater lægger blomsterne til prinsen ved Kastellet, hvor alle fra i dag kan komme og se det imponerende syn.

Buketter i bunkevis blev i dag kørt fra Fredensborg Slot og Amalienborg Slot til Kastellet i København.

Tre lastbiler er kørt med blomsterne fra slottet i København, og en lastbil er kørt fra Fredensborg i Nordsjælland.

Siden prinsens død har tusindvis af danskere været forbi kongehusets slotte for at sende en sidste hilsen til prinsen.

Det er dronningen, som har besluttet, at alle blomsterne fra danskere til hendes afdøde mand, prins Henrik, skal videre til monumenter for faldne soldater.

Dronningen får tegningerne

Ved Kastellet er det Livgarden, der blandt andet har hjulpet med at lægge de mange farverige tulipaner, roser og andre af årstidens buketter på lige, flotte rækker ved monumentet for Danmarks internationale indsats.

- Der er så mange blomster. Der er virkelig meget at tage sig til. Og som garder har vi lært at have respekt for ting, og specielt når det handler om en afdød, som berører så mange danskere og franskmænd i Danmark. Det er kun naturligt, at vi respekterer og passer på blomsterne, der er det sidste farvel til prins Henrik, siger garder Emil Thorsen, som leder opgaven.

Også blomsterne lagt ved de jyske slotte Marselisborg Slot og Gråsten Slot er kørt til mindesmærker for faldne soldater. I Aarhus er blomsterne blevet lagt på flagpladsen i Mindeparken.

Der er rigtig mange børn, som har tegnet tegninger til dronningen og prinsen, og de er nu lagt i kasser og bliver gemt, så dronningen ved lejlighed kan se alle hilsner og gaver fra folket.

  • Det er især farverige tulipaner, som danskerne har lagt til prins Henrik på slottene rundt omkring. Pynten i kirken bestod af forskellige tulipaner, så uden at vide det, har danskerne faktisk valgt de helt rigtige blomster til prinsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Blomsterne, som ligger til minde om prins Henrik foran Amalienborg Slot, flyttes til monumentet på Kastellet for at ære de faldne soldater. Også blomsterne foran Fredensborg Slot flyttes til Kastellet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Livgarden fejer og rydder op ved Amalienborg, hvor blomsterne nu er blevet flyttet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Soldaterne bar blomsterne ind i lastbilerne og lagde dem nænsomt i bunker. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Her ses Monumentet for faldne Danske soldater på Kastellet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Kongefamilien sagde i går et sidste farvel til prins Henrik ved bisættelsen i Christiansborg Slotskirke. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Også de mange kranse fra kirken bliver i dag kørt til Kastellet i København. Det var et af prinsens sidste ønsker, at der skulle lægges blomster inde i kirken, så det lignede en blomsterhave. Det var en sidste overraskelse til dronningen som et minde om prinsens bryllupstale i 1967. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
1 / 7