Fire lastbiler kørte prins Henriks blomster til Kastellet

Kastellet i København er omdannet til en blomsterhave med alle buketterne fra danskere til prinsen.

Buketter i bunkevis blev i dag kørt fra Fredensborg Slot og Amalienborg Slot til Kastellet i København.

Tre lastbiler er kørt med blomsterne fra slottet i København, og en lastbil er kørt fra Fredensborg i Nordsjælland.

Siden prinsens død har tusindvis af danskere været forbi kongehusets slotte for at sende en sidste hilsen til prinsen.

Det er dronningen, som har besluttet, at alle blomsterne fra danskere til hendes afdøde mand, prins Henrik, skal videre til monumenter for faldne soldater.

Dronningen får tegningerne

Ved Kastellet er det Livgarden, der blandt andet har hjulpet med at lægge de mange farverige tulipaner, roser og andre af årstidens buketter på lige, flotte rækker ved monumentet for Danmarks internationale indsats.

- Der er så mange blomster. Der er virkelig meget at tage sig til. Og som garder har vi lært at have respekt for ting, og specielt når det handler om en afdød, som berører så mange danskere og franskmænd i Danmark. Det er kun naturligt, at vi respekterer og passer på blomsterne, der er det sidste farvel til prins Henrik, siger garder Emil Thorsen, som leder opgaven.

Også blomsterne lagt ved de jyske slotte Marselisborg Slot og Gråsten Slot er kørt til mindesmærker for faldne soldater. I Aarhus er blomsterne blevet lagt på flagpladsen i Mindeparken.

Der er rigtig mange børn, som har tegnet tegninger til dronningen og prinsen, og de er nu lagt i kasser og bliver gemt, så dronningen ved lejlighed kan se alle hilsner og gaver fra folket.