Her kan du se prinsens kortege

Prins Henriks båre bliver her til formiddag kørt fra Fredensborg til Amalienborg.

Prins Henriks båre køres fra Fredensborg Slot. Dronning Margrethe følger rustvognen med prinsens båre i "Store Krone", en Rolls-Royce fra 1958.

Her til formiddag bliver prins Henriks båre kørt fra Nordsjælland til København og især i Fredensborg og inde i København vil det være muligt at se kortegen, når den kører forbi.

Fredensborg:

Kl. 10 bliver båren ført ud af havedøren på Fredensborg Slot, hvor en rustvogn venter.

Vognen vil køre højre om slottet og forbi Kancellihuset, hvor både dronning Ingrid og kronprinsparret har boet, hvorefter der bliver kørt en symbolsk runde i den indre slotsgård – som symbol på prins Henriks afsked med Fredensborg Slot.

Prins Henriks urne skal som bekendt også returnere hertil og endeligt stedes til hvile i den private del af Fredensborg Slotshave.

Kongefamilien er med på rejsen

Bag rustvognen med prins Henriks båre kører på hele ruten først Store Krone, den ældste og fornemste af kongehusets biler, med dronningen og to Daimler-biler med prinserne med i kortege.

Når kortegen har forladt Fredensborg Slotsgård, kører den gennem Fredensborg og ad Kongevejen til Helsingørmotorvejen og siden Lyngbyvej.

København:

Ved Vibenshus Runddel drejer kortegen op ad Øster Allé og kører langs med Fælled- og Idrætsparken i retning mod Trianglen.

Så går det op ad Østerbrogade og Dag Hammerskjolds Allé forbi Sortedamssøen og Garnisons Kirkegården og Østre Anlæg.

Ved Østerport Station kører kortegen et kort stykke ad Store Kongensgade, til venstre forbi Carl Nielsen Statuen og op ad Grønningen.

Kortegen kører ad Grønningen langs Kastellet og til venstre på Esplanaden. Inden den når Mærsk-hovedkontoret, drejer den til højre ad Amaliegade og derfra til Amalienborg.