Kongehuset og den franske familie holder privat ceremoni for prins Henrik i morgen aften

Fredag aften og igen lørdag formiddag besøger kongefamilien prinsens kiste i Christiansborg Slotskirke.

Prins Henriks kiste bæres ud af Fredensborg Slot tidligere i dag, hvor prinsen valgte at tilbringe sin sidste tid. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

I morgen klokken 18 bliver prins Henriks kiste overført til Christiansborg Slotskirke, hvor offentligheden hen over weekenden og på mandag har mulighed for at lægge vejen forbi og sige et sidste farvel til dronningens ægtemand gennem mere end et halvt århundrede.

Båren bliver flyttet efter mørkets frembrud til lyden af kirkeklokker, og kongefamilien vil følge efter den.

Det er netop kommet frem under en pressebriefing med kongehusets kommunikationschef, Lone Balleby. Her fortæller hun også, at båren lige nu står i Riddersalen i Christian 9. Palæ

Efter at båren er blevet overført til slotskirken, vil kongehuset afholde en lille privat ceremoni med udvalgte gæster. Det bliver den nærmeste del af kongefamilien og prinsens franske familie.

Inden klokken 15 lørdag, hvor offentligheden får mulighed for at være en del af begivenheden kaldet Castrum Doloris, besøger kongefamilien kisten klokken 10.15 lørdag formiddag.

Mandag vil der været et arrangement på Castrum Doloris for særligt indbudte gæster.

Offentligheden får mulighed for at besøge prinsens kiste mellem 15 og 19 lørdag, 12-19 søndag og igen 15-19 mandag. Og tirsdag klokken 11 bliver prinsen bisat.

pressemødet er det også kommet frem, at i alt 38.000 danskere har sendt kondolencer til kongehuset oven på prinsens død.

Lige nu ligger der også et et veritabelt blomsterhav på Amalienborg Slotsplads. På pressemødet oplyses det, at alle blomster og breve vil blive samlet sammen på et senere tidspunkt

Facebook
Twitter