Operasanger skal synge til sin anden kongelige begravelse: Det er helt specielt, når det handler om prinsen

Jens-Christian Wandt mødte flere gange prins Henrik og mindes ham som et enestående menneske.

Jens-Christian Wandt har flere gange opsat kulturarrangementet "Verdensballetten" i Skagen, hvor prins Henrik i 2014 var med på det kunstneriske hold. (Foto: Jesper Hansen © Jesper Hansen)

Det er ikke kun kirkeklokker, der vil lyde, når prins Henrik i dag skal bisættes i Christiansborg Slotskirke.

Der vil nemlig også være salmesang fra operasangeren Jens-Christian Wandt.

Han sang også, da kisten med prins Henrik ankom til slotskirken fredag aften, ligesom han har sunget hver aften i de dage, hvor prins Henrik lå castum doloris.

Men selvom han flere gange har sunget for prinsen, så er det alligevel specielt for Jens-Christian Wandt at skulle synge til bisættelsen.

- Det er jo ekstraordinært, når det er prinsen, det handler om. Men jeg har lavet mine sangøvelser, og det er slotsorganisten, der er ansvarlig for arrangementet. Så jeg er i trygge hænder, og jeg føler mig godt forberedt, siger han.

Har sunget for regentparret flere gange

Jens-Christian Wandt har blandt andet sunget til dronning Margrethes fødselsdag, til dronningens regentjubilæum og til dronning Ingrids begravelse.

Operasangeren var også både sangsolist og konferencier, da prins Henrik i sommeren 2015 læste sine digte op i parken på Augustiana i Sønderjylland.

Og han husker prinsen som et venligt og imødekommende menneske.

- Han var et ganske særligt menneske. Når han var gæst eller hvis man var gæst hos ham, så havde man det godt. Man gik aldrig tomhændet fra et møde med prins Henrik, siger Jens-Christian Wandt.

Prins Henrik bliver bisat i dag klokken 11.

FacebookTwitter