Prins Henrik er død: Del din sidste hilsen

Den farverige franske greve, der giftede sig med den danske tronfølger, kæmpede en hård kamp for at blive accepteret i Danmark.

Prins Henrik sov stille ind sent tirsdag med sine sønner og dronning Margrethe ved sin side. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)

Vittig, flamboyant, åbenmundet, kolerisk, usnobbet.

Meget er blevet sagt og skrevet om prins Henrik, siden han som 32-årig kom til Danmark som prinsesse Margrethes hemmelige og velbelæste forlovede i 1966.

Del din hilsen til prins Henrik

  • Send en e-mail til hilsen@dr.dk

  • Skriv en sms til 1212 og skriv N efterfulgt af mellemrum før din besked

Først blev den mørkhårede franskmand mødt med begejstring og udelt nysgerrighed, men inden længe mærkede han folkestemningen slå om og slå ned på alt det, der fik ham til at skille sig ud. Efter en årrække som skydeskive opnåede prins Henrik så nærmest kultlignende status i visse kredse.

Hos DR Nyheder vil vi gerne høre, hvad du bedst husker prins Henrik for.

Vi hører også meget gerne fra dig, der vil dele en oplevelse eller et fotografi fra et møde med ham. Hvis vi må kontakte dig for en uddybning, så oplys dine kontaktoplysninger.

Du kan dele en sidste hilsen til prins Henrik ved at sende en e-mail til hilsen@dr.dk.

En anden mulighed er at sende en sms til 1212 og skrive N efterfulgt af mellemrum før din besked. Det koster en krone plus almindelig sms-takst.