Prins Henrik ville have Surrugue med til bryllup: Det er mig, der er prins

Stéphanie Surrugue fik ikke lov til at komme med i herreklub - men blev til gengæld inviteret til bryllup.

Da DR’s korrespondent Stéphanie Surrugue første gang skulle mødes med prins Henrik for at tale om muligheden for at skrive en biografi, gik hun derfra med en bryllupsinvitation og lidt af en anekdote.

- Jeg tænkte, at jeg bliver nødt til at lave den bog, for er han sådan, så bliver det en rutsjebanetur, man ikke glemmer, fortæller hun.

Ved mødet var aftalen om bogen endnu ikke endeligt skrevet under - først skulle detaljerne på plads. Blandet andet skulle Stéphanie Surrugue finde ud af hvor meget adgang til prinsen og familien, hun kunne få. Og et af ønskerne var at komme med i en familiesammenhæng.

- Jeg tænkte, at jeg måske kunne få lov til at spise aftensmad med dem en dag, så jeg kunne se, hvordan han fungerede som familieoverhoved, siger Stéphanie Surrugue.

Det endte dog med noget mere end bare en omgang aftensmad. Efter mødet råbte prinsen ud igennem dobbeltdørene til sit sekretariat: "Madame Surrugue skal med til prins Joachims bryllup!"

- Og det var altså cirka seks dage før brylluppet, fortæller Stéphanie Surrugue.

Blev kaldt havfrue af prins Henrik

De ansatte forsøgte at forklare prins Henrik, at det ikke kunne lade sig gøre så kort tid før brylluppet, og at der var flere ting, der skulle tages hensyn til.

- Mens de stod der og høfligt opremsede årsager til, at det ikke kunne lade sig gøre, kiggede prinsen på dem, så kiggede han på mig, og så tilbage på dem. Og så sagde han: "Men det er mig, der er prins, ikke?"

- Og så kom madame Surrugue med til bryllup, forklarer Stéphanie Surrugue.

Det var dog ikke alle begivenheder, som Stéphanie Surrugue kunne få lov at komme med til. Prinsen forklarede hende med tyk fransk accent, at hun simpelthen ikke kunne komme med i herreklubben:

- De andre vil kigge på mig og sige ”hvad er det for en havfrue, han har taget med."

- Når man bliver kaldt for en havfrue af prins Henrik, er det alligevel en meget elegant afvisning, siger Stéphanie Surrugue.