Prins Henriks sidste overraskelse til dronningen: En blomstrende have i kirken

Blomster til bisættelsen var inspireret af prinsens bryllupstale til dronningen.

Prinsen blev bisat i går. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Prins Henrik havde en overraskelse klar til dronningen under sin egen bisættelse i går.

Da gæsterne trådte ind i slotskirken i går, mødte der især dronningen endnu en overraskelse: For blomsterne på gulvet var arrangeret, som stod de i en have, skriver kongehuset på Facebook.

Og det var der en helt særlig grund til. Kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen sagde i sin tale under bisættelsen, hvor han citerede prinsens bryllupstale til dronningen: 'Jeg kom fra et blomsternes land til en blomstrende have: Syren og guldregn, hyld og bonderose, blomster i parker, i marker og skov, blomster i grøftekanten. Men pigen var dog havens allersomdejligste pynt.'

Det var prins Henriks ønske at overraske dronningen en sidste gang. Derfor var kranse og blomster arrangeret som en "blomstrende have".

Bisættelsen sluttede med at jordpåkastelse, hvor en del af jorden stammede fra parken omkring Marselisborg Slot, og en anden del var samlet op i vinmarkerne ved regentparrets franske vinslot, Château de Cayx.

Blomsterhilsenen til dronning Margrethe var ikke første gang, at prinsen har overrasket efter sin død. At han ønskede at blive kremeret og få spredt sin aske delvist over danske farvande og delvist nedlagt i en urne i den private del af slothaven ved Fredensborg Slot har overrasket.

Og hans ønske om blot 60 gæster inviteret til bisættelse i Christiansborg Slotskirke er heller ikke helt ifølge traditionen.

Dronningen og prinsen nåede at være gift i 51 år.