Prinser og prinsesser så på blomster og læste hilsner på Amalienborg Slotsplads

Kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie og deres børn viste sig kort på slotspladsen.

Efter at den kongelige familie var ankommet til Amalienborg i kortegen efter prins Henriks kiste, viste prinsens sønner og deres familier sig på pladsen.

Kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie så sammen med deres børn på de mange blomster og hilsner, der er lagt frem på slotspladsen.

Og det var en tydelig rørt prins Joachim, der for kort siden kom ud på Amalienborg Slotsplads med sin kone og deres børn.

Det fortæller DR's journalist Nikoline Vestergaard, der var til stede på pladsen.

- Der blev råbt 'giv agt', og så kom de gående ud. Der var helt stille, mens de så på blomster og læste beskeder fra befolkningen. Det var tydeligt at se, at prins Joachim var helt nede og læse flere af beskederne, siger hun.

Ifølge DR's journalist var prins Joachim tydeligt berørt, da han tre til fire minutter efter gik hen over gårdspladsen.

- Der var flere, der sagde, at det godt nok var utroligt, og at sådan noget kun kan ske i Danmark, at de kongelige tager sig tid til at gå ud og vise sig blandt befolkningen og så gå hen over gårdspladsen på den måde, siger Nikoline Vestergaard.

Også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har set på de mange beskeder.

- Lige pludselig stod jeg ved siden af kronprinsessen. Der var en stor respekt for, at kongefamilien kom gående. Folk gav plads, og familien fik lov til at være der i deres sorg og se på de mange blomster og hilsner, siger DR's journalist Ditte Haue.