Tema Prins Henrik er død

 • Du kan også sende en sidste hilsen til prins Henrik ved at skrive en e-mail til hilsen@dr.dk eller en sms til 1212 og skrive N efterfulgt af mellemrum før din besked. Det koster en krone plus almindelig sms-takst.

 • Tak for smil, humor, vid og varme. De har beriget Danmark med al den franske charme. Jeg sender min dybeste medfølelse og varme tanker til H.M. Dronning Margrethe og den kongelige familie.

  Anne-Marie Johst

 • Tak for alt, De gav Danmark. De var et virkelig sympatisk menneske, der altid havde et imponerende godt humør. Selv om nogle medier ikke altid opførte sig ordentligt, vil jeg mene at langt de fleste holdt meget af dem, og jeg var i hvert fald tit uenig i den behandling, De fik. Hvil i fred, De vil blive savnet.

  Michael Bernhard

 • Jeg sender hermed vores kondolence i anledning af prins Henriks død. Han var et forbillede for alle udlændinge i Danmark, som følte sig danske og som har valgt Danmark til. Ære være hans minde.

  Hashil Seif Hashil, Projekt leder i Zanzibar Diaspora Scandinavian

 • Med stor tak og stor respekt tænker jeg på prins Henrik, som jeg har beundret for alt det, han har bragt med sig til Danmark. Især vil han huskes for hans personlighed, farverige væremåde, hans glæde og gode humor, som har evig betydning for Danmark. Kære kongelige familie - jeg kondolerer Jer. I har mistet usigeligt meget. Ære være prins Henriks minde.

  Helga Tittel Korsgaard

 • Prins Henrik har tilført vort land og vort folk et kapitel, som vil være enormt værdifuldt i fremtidens historiebøger. Vi skal være ham dybt taknemmelig. Sender varme tanker til Familien.

  Randi Pavlovski

 • Kære prins Henrik. Du ønskes en sidste god rejse, med en stor tak for alt, du gav til Danmark. Du vil blive savnet og husket i fremtiden. Du har sat mange spor i vore hjerter. Tanker til dronning Margrethe, børn og børnebørn.

  Gitte Andersen

 • En sidste hilsen med tak for alle farverne, De bragte med til os, og vi skylder Dem stor tak for den skønne kvinde, som De har gjort Dronningen til. Hvil i fred.

  Kirsten Hvitfeld

 • Kæreste dronning Margrethe. Jeg føler med Dem og familien I denne svære tid. I er landet på en fin løsning i en svær situation med bisættelse og fordeling af asken, helt i prinsens egen ånd. Jeg vil håbe, at De og familien får gode minder fra den kommende uge, hvor I kan sørge sammen.

  Kirsten Østergaard Nielsen, Aarhus V

 • Prins Henrik var en stor gave til Danmark. Han var et mangesidet talent, der både gjorde landet ære på rejser og bidrog markant til fremme af den danske eksport. Udstillingen på Aros, ’Pas de deux Royal’ blev overset. Hvornår får vi en så stor og alsidig person i kongehuset igen? Dronning Margrethe og prins Henrik, sikke et begavet par.

  Karen

 • Mange tanker går til prinsens nærmeste familie. Mine tanker går også nogle år tilbage, hvor jeg som ung studerende havde æren at være forgast som en del besætningen på prinsens dragebåd.

  Det blev til flere kapsejlads-stævner både hjemme og i udlandet. Prins Henrik var modig, et konkurrencemenneske og ikke bange for at sige sin mening, men altid respektfuld, positiv og opmuntrende. Desuden en ganske dygtig skipper og rorsmand. For mig var det nogle fantastiske oplevelser, som jeg altid vil værdsætte. Sender min dybeste medfølelse og varmeste tanker til den danske kongefamilie. I dyb respekt.

  Per Struck, Baltimore, USA

 • Sender min dybeste medfølelse og varmeste tanker til den danske kongefamilie. I dyb respekt.

  Lotte Solheim, Norge

 • Jeg er da stolt over at have haft muligheden, sammen med mange andre danskere, for at trykke både ham og vores dronning Margrethe i hånden og tale kort med dem hver især, da de besøgte Bahrain Museum for nogle år siden. Jeg er imponeret over ham som menneske. Sikke en mangfoldighed han har rummet, og sikke en støtte han har været for dronningen. Hatten af for en livslang stor bedrift!

  Marianne S. Johansen

 • I går blev vi alle meget fattigere. De gjorde os meget farverige. Tak for tiden. Synd, at al den sympati, landet viser, først kommer til udtryk i dag. R.I.P.

  Bjørlie Poetsch Priiskorn

 • H.K.H. prins Henrik vil blive husket for sin selvstændighed, ærlighed, sit gode humør og alt det gode arbejde, han gjorde for Danmark. Dyb respekt for prins Henriks sidste ønsker. Ære være hans minde.

  Jette Nielsen

 • Jeg havde den store oplevelse at deltage i en privat reception på Kongeskibet Dannebrog i anledning af afslutningen på en dragesejlads ud for Rungsted Kyst for cirka 14 år siden, og det var en kæmpe oplevelse at se det smukke skib, og opleve Prins Henrik som var vittig sjov og meget venlig. Tak Henrik og hvil i fred.

  Marianne Bech Nielsen

 • Et stort, varmhjertet, kunstnerisk og sprudlende menneske har forladt os. Til vores fantastiske kongefamilie sender vi vores varmeste, kærlige hilsner og tanker. En stor trøst fandt vi hos Peter Plys, der så smukt siger: ”If there ever comes a day when we can’t be together, keep me in your heart, I’ll stay there forever”. Æret være H.K.H. prins Henriks minde.

  Birgit og John Skovsbo

 • Kære dronning Margrethe og familie. De har min dybeste medfølelse og respekt. Hele Danmarks prins er gået over regnbuen, og himlen har fået endnu en smuk stjerne.

  Dorthe Nielsen

 • H.K.H. prins Henrik, De har til fulde med deres måde at takle livets udfordringer på, levet op til konge-værdigheden. Tak, fordi De på alle måder satte barren højt. Det er med oprigtig sorg, at jeg indser, hvad vi har mistet. Mine tanker går til dronning Margrethe og til den kongelige familie, som har mistet et elsket familiemedlem. Æret være Prins Henriks minde.

  Connie Mørk

 • Kære prins Henrik. Det er trist, at du ikke er blandt os mere, men du fik lov til at dø på den både smukkeste og bedst tænkelige måde efter et langt, privilegeret og helt eventyragtigt liv, inden din demens tog alt for meget overhånd. Må du få det godt i din himmel.

  Christian Bugge

 • Jeg mindes prins Henriks lune, dansk-franske accent og den varme, der gemte sig i det.

  Thomas

 • Du var en god far, farfar, ægtemand og en rigtig dejlig person. Jeg ønskede, at vores dronning skulle gå på pension sammen med dig i det sidste par år. Det er jo svært at være nummer to i hele livet, men du klarede det udmærket. Vi kommer til at savne dit humør og dit smil. Sov godt. Au revoir!

  Zafer Karatas

 • Kære prins Henrik, tak for alt det gode, De har gjort for Danmark i en god blanding af indsigt og respekt krydret med en naturlig portion humor. Jeg kom til Danmark fra Irak for 20 år siden, og jeg er i dag dansk gift og stolt af at bo i Danmark, så jeg ved, hvor svært det er at lære en fremmed kultur og sprog at kende. Desværre har vi aldrig mødt hinanden, men De og den kongelige familie har altid haft en stor plads i mit hjerte. Jeg har i dag fået stor sorg i mit hjerte og føler med dronning Margrethe og Deres familie.

  Nagem Mehmod

 • Henri... du lever videre i vores hjerter.

  Karina Randi Hildan Christensen

 • Prins Henriks livsglæde og åbenlyse interesse for alle mennesker har virket smittende, hvor han kom. Jeg tror næppe, at der er nogen i Danmark, som ikke føler, at de har en relation til prinsen, at de kender ham på en måde. Prins Henrik var alle almindelige menneskers prins, fordi han var sig selv; usnobbet, lattermild, nærværende og folkelig i ordets egentlige forstand. Han sagde tingene, som han mente dem, uindpakket og ligetil. Det var befriende uanset, om man var enig eller ej.

  Han var sig selv, robust og sårbar på en og samme tid, med et aldrig svigtende udsyn. Han var dansk og verdensborger. Tak, prins Henrik for det hele. Mine tanker og dybe medfølelse går til dronning Margrethe og hele den kongelige familie. Ære være prins Henriks minde.

  Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister

 • Nok tillod Danmarks historie og tronfølgeloven ikke, at du var konge af Danmark, men du var helt bestemt konge i vores hjerter og konge til din dronning og familie. Hvil i fred.

  K.B. Laustsen

 • For et år siden var jeg på vej til Helsingør, og så ser jeg, at krone 1 holder i vejkanten. Jeg holder ind til siden for at spørge, om de har brug for hjælp, men opdager, at det er prins Henrik og hans børnebørn, der står og plukker mælkebøtter i vejkanten - helt uden vagter eller andre til at forstyrre dem. Jeg skynder mig derfor at køre igen for ikke at forstyrre yderligere.

  Christian Ravn

 • Prins Henrik bør huskes for mere end sin franske accent og utilfredshed over sin prinsetitel. Titler havde han mange af; protektor for blandt andet Verdensnaturfonden, Røde Kors, Hjerteforeningen og Vesterbro Ungdomsgård. Han var ambassadør for dansk erhvervsliv og arbejdede for at bevare den europæiske kulturarv. Derudover kunne han kalde sig for vinbonde, skulptør, poet, pianist og gastronom. Han har gået en tur på Christiania uden livvagter en kold december dag og klædt sig ud som panda til en gallamiddag for Verdensnaturfonden. Så ud over at være helt sin egen, bør vi huske ham som en engageret, samfundsansvarlig og intellektuel mand, der har mere end opfyldt sit virke som repræsentant for Danmark.

  Pernille Hardenberg Ström

 • Hvad skal man med kongetitler, når man altid er i kongegodt humør. Tak for alt. Måske vil dine børnebørns børn få det privilegium, at en mandlig ægtefælle kan få kongetitel, selvom regenten er dronning, og tronen tilhører hende.

  Henrik Andersen

 • I juli 1993 havde vi den store ære at blive inviteret til reception om bord på Kongeskibet Dannebrog, som besøgte Bornholm. I løbet af aftenen blev vi opfordret til at se salonerne, og her kom vi tilfældigt forbi en smuk salon og så prins Henrik sidde alene ved et rundt bord med et glas vin. Prinsen vinkede os nærmere og inviterede os til at sidde ned. Han bad endda kokken hente vin og chokoladekage til os. Prins Henrik var utrolig charmerende, naturlig, rar og talte blandt andet længe med min mand om jagten på Bornholm. Det var en meget berigende og varm oplevelse, som vi tit har talt om og aldrig vil glemme. Prins Henrik var et stort og sjældent begavet menneske, som vil blive savnet meget. Ære være prins Henriks minde.

  Annelise Kofoed-Hansen og Oluf Kofoed-Hansen

 • Tusind tak for at du løftede vores mad, kunst og kultur op på verdensplan. Og alt det andet du har gjort for vores land.

  Leon Sørensen

 • Deres Majestæt og prins Henrik har aflagt mange erindringsværdige besøg på Færøerne. Specielt jeres sidste besøg i 2010 står tilbage som en smuk erindring om prins Henriks livsglade og varme væsen og oprigtige interesse for Færøerne. Deres mand var ønsket og afholdt på Færøerne, og han vil blive savnet. Ønsker Dem, Deres sønner og hele den kongelige familie Guds velsignelse og styrke til at komme igennem sorgen. Færøerne står sammen med kongehuset og det danske folk i denne svære tid. Æret være prins Henriks minde.

  Aksel. V. Johannesen på vegne af Færøernes Landsstyre

 • Prins Henrik – solens søn – kom, så og sejrede til sidst. Man græder, thi han er ej mer, men husker, hvad han var – og ler. (Johan Herman Wessel)

  Niels Rønhede og Grethe Plesner

 • Kære prins Henrik. Må du hvile i fred efter de dejlige år i Danmark. Som udlænding i et fremmed land ved jeg alt om, hvilke udfordringer du har været igennem, og jeg beundrer dig for den måde, du har håndteret dem på. Her i Hughesville, Pennsylvania i USA er der tændt et lys, og verdens smukkeste flag, Dannebrog, kommer på halv i dag.

  Svend Jespersen, Pennsylvania, USA.

 • Hvad siger man i en sorgens stund? "Tak for Dem?" "Tak for dig?" "Dem", af respekt, "dig", fordi der var en varme, glæde og humor omkring Dem. De mangler allerede. God rejse videre.

  Rie Sommer

 • Lad os huske en vigtig lære, som prins Henrik altid selv prøvede at efterleve; at vi altid tør stå ved os selv, og den vi er, og på den måde ære hans minde. Jeg må også sende al min dybeste medfølelse ikke blot til familien som helhed, men til dronningen i særdeleshed. Hun har mistet sin allernærmeste, sin højtelskede og trofaste livsledsager gennem mere end 50 år. En mand, der forstod hendes iboende kunstneriske talent, og som har støttet hende dér, hvor vi, der ikke lever et liv i repræsentationens skarpe lys, slet ikke kan forestille os, hvor meget det betyder, at nogen forstår en uden ord. Æret være hans kongelige højhed prins Henriks minde.

  Grethe Rönnow Egerup, Tulstrup

 • Nu sluttede et langt liv, og den danske kongefamilie har mistet en mand, far og farfar. Du har været jagtet vildt af den danske presse det meste af dit liv. Du var alt det, som den danske jantelov hader: livsnyder, veluddannet og talentfuld. Nu har du fået fred.

  Merete Holm

 • Jeg vil aldrig glemme den dag, da prins Henrik og prinsesse Margrethe kom kørende gennem Bredgade i 1967, efter de var blevet gift, og hvor jeg selv kun var 10 år. Jeg fik desværre aldrig talt med prins Henrik. Jeg føler med familien og deres sorg.

  Jan Nielsen, Kastrup

 • Prins Henriks og prinsesse Margrethes officielle foto var forside på mit glansbilledealbum i 1967, og deres bryllup var et eventyr for en lille skolepige. Til deres sølvbryllupstur i karet i København var jeg tilskuer med mine to børn. En festlig dag. Prins Henrik var et utroligt talentfuldt og kreativt menneske, som også havde en stor pligtfølelse og har gjort et stort arbejde for Danmark og for sine mange protektioner. Jeg er imponeret over hans skulpturer, digte og så den flotte udstilling på Aros, hvor regentparret udstillede sammen. Vil også mindes hans og dronningens store kærlighed til hinanden og ømhed for hinanden. Æret være hans minde.

  Vibeke Rasmussen

 • Kære prins Henrik. Tak for dig og din støtte til Danmarks dronning igennem mange år. Hvil i fred. De kærligste hilsner.

  Merete og familie

 • Min dybeste kondolence i forbindelse med vores hans kongelige højhed prins Henrik af Danmarks død. Mine kærligste tanker til Hendes Majestæt dronning Margrethe 2. af Danmark og hele den kongelige familie. Skandinavien har mistet en af vore kære.

  Jesper Simonsen, Følle

 • Modtag i anledning af Hans Kongelige Højhed prins Henriks død de varmeste tanker og største medfølelse med hele den kongelige familie. Prins Henrik, hvil i fred.

  Familien Holmer-Jensen, Fjerritslev

 • De ønskes en god rejse. Tak for en livslang og yderst værdifuld indsats for Danmark og ikke mindst for dronning Margrethe. Tak for god kunst, dejlige digte og en smittende humor.

  Allan Ohms, Roskilde

 • Jeg husker sidst prins Henrik i forbindelse med overrækkelsen af hans 80 års fødselsdagsgave som protektor for Zoologisk Haves elefanter. Et privat og intimt selskab, hvor prinsen var afslappet og med glæde modtog min hjælpende hånd til at klare trapperne.

  Palle Juhl Taulov

 • Tusind tak for din store og af mange undervurderede indsats for Danmark gennem årene. Du fik sjældent den opbakning og anerkendelse af din samtid, som du havde fortjent. Men jeg tror, at eftertiden vil være mere retfærdig mod dig og dit eftermæle. Vi var så heldige at have et regentpar - ikke blot med interesse for kunst, musik, litteratur m.v., men med talent for selve udøvelsen - en utrolig gave for vores land. Tak, fordi du blev ved at være og gav så meget af dig selv. De varmeste tanker til hele kongefamilien.

  Cecilie Schmidt Dam

 • Sov godt, du gæve prins. Mine tanker går til familien i denne svære tid.

  Judy Hansen

 • Tak for mange gode år som repræsentant for Danmark både lokalt såvel som internationalt. Du har gjort det godt. Vi danskere har været efter dig engang imellem, specielt her i din sidste tid, hvilket må have været hårdt for dig.

  Christoffer Henriksen

 • Du var respekteret og på ingen måder snob, hvilket ses i hele din fantastisk families meget jordnære og imødekommelige personligheder. Du bliver savnet!

  Philip Charles Lindesay

 • Må jeg kondolere i anledningen af prins Henriks bortgang. Jeg mindes vinteren 67/68 ved Roskilde Fjord. Sammen med en kammerat var jeg nede ved fjorden, som var dækket af is. Ude på fjorden kom en båd farende ind mod land. Det var prins Henrik, som dyrkede is-sejlads. Da han gik op til den ventende bil, blev vi mødt med et frisk: "´Hej med jer drenge".

  Michael Warning

 • Prins Henrik. Tak for alt, hvad de gjorde for Danmark. Må De hvile i fred.

  Kurt Andersen

 • Mine varme og medfølende tanker går til hele den kongelig familie i denne svære stund, hvor de og hele Danmark har mistet vores kære prins Henrik. Ære være hans minde.

  Ditte Martin

 • Vi vil huske dig for alt det positive.

  Familien Johansson

 • Kære H.K.H. prins Henrik. Må De hvile i fred. Deres glade sind påvirkede os danskere. De gjorde tingene på deres måde, og det alene har gjort, at De er en stor rollemodel for os danskere og ikke mindst et kært folkeeje.

  Selvom medierne drillede dig, så drillede du igen. Medierne havde meget travlt med at skrive om, at du ikke kunne blive konge. Du blev jo til alt andet, som gjorde os danskere bedre og gav os smil på læberne. Tak for det.

  Jeg sender mine hilsner til deres familie og dem, de efterlader. Vi og verden vil altid huske dig. Sov sødt. Du var dejlig anderledes lige fra start til slut. Danmark vil savne dig.

  Maria B. Nielsen

 • Du var dejlig anderledes lige fra start til slut. Danmark vil savne dig.

  Jette Hansen

 • Min dybeste kondolence i forbindelse med hans kongelige højhed prins Henrik af Danmarks død. Det er en sorgens tid. Fra jeg voksede op i Helsingør, har jeg fra min kære farmor lært at værne om Kongehuset. Af danske og norske forældre har jeg fra tid til anden kunnet identificere mig med H.K.H. prins Henriks udfordringer. Må hans hvile blive fyldt af fred og kærlighed.

  Bo Follaug

 • Danmark har mistet en stor mand. Det kan godt være, at vi ikke er mange på lille Ærø, men jeg tror, jeg taler på hele øens vegne. Hos Ærøfærgerne flager man på halvt her til morgen. Jeg vil nok bedst huske hans kongelige højhed prins Henrik, da han sammen med dronning Margrethe var på besøg på Ærø den 20. juni 2014, hvor de blandt andet besøgte øens ny opførte gymnasium og de gamles hjem. Æret være hans minde.

  Jeppe Seier

 • Du viste det danske folk, hvor vanskeligt det var at blive godtaget som dansker, selvom du var dansk prins. Ære være dit minde.

  Svein Hansen, norsk/dansk beboer

 • Det er med stor sorg, at jeg har erfaret, at prins Henrik er gået bort. Der er vel ikke et menneske i Danmark, der i dén grad er blevet misforstået som prins Henrik. Uanset hvor utroligt pressen hetzede ham, var han smilende og venlig. Hvor han fik den kraft fra er ubegribeligt. Han var for Danmark et aktiv af de sjældne, der kunne gøre sig både på de bonede gulve og blandt almindelige mennesker, altid venlig at se på, altid parat til en indsats for dansk erhvervsliv. Danmark er blevet fattigere ved hans bortgang. Den eneste trøst er, at han, så vidt jeg kan se, har opdraget kronprinsen og hans bror til værdige arvtagere efter denne store mand.

  Svend Bie Christensen

 • En dejlig lille hilsen til prins Henrik. Jeg synes, at du var et kærligt menneske, et varmt og sødt menneske, der virkede smilende. Jeg synes, at du var været den sødeste prins, som jeg kendte fra kongehuset.

  Benjamin Kristensen

 • Ved vort gamle smukke æbletræ her i haven i gamle Brabrand har vi hejst flaget på halv til ære for dig, fantastiske prins Henrik - kultiveret, god og værdig! For os født i 70'erne har du været et forbillede med din internationale baggrund og dine sprogkundskaber og den direkte årsag til, at jeg selv studerede litteratur og var i praktik på den danske ambassade i Paris. Ære være dit minde!

  Gitte Viftrup

 • Min dybeste kondolence. Danmark har mistet sin konge. Tak, fordi du altid var dig selv, viste dine kunstneriske sider, delte din store viden og altid mødte den enkelte med nysgerrighed og smil. Du var en støtte for vores dronning og en højt respekteret repræsentant for vores land. Vi har ikke altid behandlet dig vel. Nu hvor du hviler i fred, håber jeg, du kan kigge ned og se den store varme, der strømmer i din og din families retning lige nu. Ære være dit minde.

  Michael K. Kristensen

 • Tak for Deres store støtte til hendes majestæt dronning Margrethe. Tak for vores to prinser og alle børnebørnene og en stor tak for Deres store engagement og alt, De gjorde for Danmark. De var en værdig, stolt, ligefrem og meget ærlig mand og stod fast på at være den, De var. Stor respekt.

  Karina Otterstrøm

 • Hans kongelige højhed prins Henrik, jeg vil savne dit gode humør, din lattermildhed og bare det, at du er her. Jeg glemmer aldrig, at du som 67- årig sprang ud fra Skytower i Tivoli Friheden i Aarhus. Du var en modig prins, med appetit på livet. Hvil i fred.

  Allan Jensen

 • Mit bedste minde af prins Henrik var, da Dannebrog for fem år siden lagde til kaj ved Aarhus Havn, og Margrethe og Henrik spankulerer ned mod kronebilen, vinkende til de ivrige tilskuere. På vej væk derfra i bilen ruller prinsen pludselig vinduet ned og giver"highfives" til en flok unge indvandrerpiger, som herefter ikke kunne være i sig selv af ren royal begejstring. “Han er for syg, ham Henrik dér!” udbrød de grinende, og alle tilskuere smilede af hjertevarme og vidste præcis, hvad de mente. Tænk, at komme til et så fremmed et land, og så få highfives af den kongelige fader. En bondemand, en levemand, en verdensmand.

  Nikolai Lander

 • Kære prins. Af hjertet tak for din store indsats for og bidrag til kongeriget Danmark. Tak for dine besøg på Færøerne. Tak for din store kærlighed til dronning Margrete og din familie. Du vil være savnet. Ære være dit minde.

  Brynhild Setberg, Tórshavn

 • Jeg er dansker med bopæl i Tyskland, det vil sige tyskgift i 50 år. Det danske kongehus er meget vellidt hernede, og jeg er meget stolt af mit danske pas. Det gør mig meget ondt for dronning Margrethe, at hun har mistet sin mand. Og familien har mistet far, morfar og farfar.

  Birgit Thieme

 • Jeg har haft den glæde i embeds medfør at møde hans kongelige højhed prins Henrik flere gange. På hans firedages besøg i Letland som formand for Europa Nostra under en stor international konference i Riga i 2001 havde jeg fornøjelsen at vise hans kongelige højhed prinsen og hans adjudant rundt i Riga ved aftenstid. Her var han helt inkognito og nød at være uden for rampelyset. En kendt lettisk arkitekt kaldte ham "Your Royal Kindness!" Ære være hans minde.

  Rikke Helms

 • Vi danske i Frankrig forstod prins Henrik og kunne lide ham. Nu har han endelig fået fred.

  Oscar Wandel

 • Det er med sorg, at FN Museet har modtaget meddelelsen om, at Hans Kongelige Højhed prins Henrik er sovet ind! Som protektor for FN Museet har prins Henrik været en stor inspirationskilde for de frivilliges arbejde i museet, og prinsens store kendskab til international militærtjeneste, samt hans mange besøg ved missionerne, har skabt stor respekt hos museets kustoder og de mange frivillige støtter. Ære være hans minde.

  Per Amnitzbøl Rasmussen, formand for FN Museet

 • Vi kondolerer og sender vores varmeste hilsner til kongefamilien midt i deres sorg. Vi så den fine udstilling på Carl Henning Pedersen/Else Alfeldt museet i Herning i går, hvor prins Henriks finurlige, fantasifulde skulpturer lige nu er udstillet. Der var en meget fin symbolik i lige netop at opleve dette på dagen, hvor hans kongelige højhed gik bort, da vi så nye, kunstneriske sider af ham igennem kunstværkerne.

  Familien Nørgaard, Stenløse

 • Tusind tak for et farverigt element i den danske kongefamilie. Tusind tak for en kæmpe og uvurderlig indsats for dansk erhvervsliv, for spændende lyrikudgivelser, for kunstudstillinger og sidst jadeudstillingen på Koldinghus. Tusind tak for et markant og farverigt indslag i den danske andedam, det vil blive savnet. I stor respekt for et højt begavet, meget vidende, livsglad, intenst, givende, generøst, passioneret og dybt interessant menneske. Du vil blive savnet.

  Liselotte Aamann

 • Hvil i fred. Kongehuset bliver aldrig nær så festligt uden Dem.

  Nikolaj Krag

 • Hvil i fred, kongen af livet.

  Allan Kelbæk

 • Et liv er levet. Et liv er slut. Må den kongelige familie finde trøst i troen. Ære være hans kongelige højhed prins Henriks minde.

  Joan Pehrsson

 • Hans kongelige højhed prins Henrik vil blive husket for sin selvstændighed, ærlighed, sit gode humør og alt det gode arbejde, han gjorde for Danmark. De varmeste tanker til familien. Ære være hans minde.

  Pernille Bjørchmar Toft Jensen

 • Mine tanker er hos hans familie. Det bliver et stort savn for hele den kongelige familie. Pressen vil også savne prinsen. De elskede at gøre ham til prygelknabe og håne ham. Han var en dygtig mand for Danmark.

  Lone Mortensen, Højslev

 • Jeg kondolerer med dybeste følelse til konge huset og hele Danmark. R.I.P.

  Taghrid Jamal

 • En mand med kant og meninger er gået bort. En trist dag, men vil altid huske ham for evnen til at dele folk med sit mod og meninger og ikke mindst sine store passion for kultur i al dens storhed og skønne humor.

  Jan Hegelund

 • Danmark er blevet en smule mindre farverig. Tak for de gange, De har fået os til at grine, og tak for de gange, De har fået os til at tænke.

  Vibeke Preisler

 • Sorg er den pris, vi betaler for den kærlighed, vi har fået gennem livet, af dem vi holder af. Mine varmeste tanker går til de efterladte. Ære være prins Henriks minde.


  Heidi Frøik Nielsen

 • Henrik, De skal have tak for farverne, de satte på de danske kongehus. Det er ikke nemt at være af anden kultur i det danske, men De tog det farverige og smukke og tvang os danskere til at lære og forstå det fremmede lidt bedre. De kan være stolt af Deres bedrift her på moder jord.

  Tina

 • Jeg husker, at jeg har været i kirke med prins Henrik, jeg husker ham som den evige støtte, han har været for vores dronning, og dét enorme arbejde han har gjort for Danmark. Jeg ønsker dronningen og hendes familie styrke og varme i denne svære tid.

  Louise Lage

 • Det er med sorg, at jeg har hørt nyheden om hans kongelig højhed prins Henriks død. Jeg havde hele livet dyb respekt for hans personlighed og sender hermed en sidste hilsen fra jæger til jæger. God rejse, prins Henrik, til de evige jagtmarker! Og hvil i fred.

  Ewald Mensch

 • Prins Henrik var prinsgemal af titel og konge af sind. Trods pressens og danskernes røster gav hans kongelige højhed altid sin mening til kende med både selvironi og overbevisning. Og selvom prinsgemalens ord og ønsker ikke altid faldt i god jord, var han et tegn på det folkelige, på livsnyderen, og på alt det, vi mangler i Danmark, men ikke selv tør sætte ord på. Prinsen havde næppe megen tiltro til janteloven; men han havde en enorm kærlighed til Danmark. Hvil i fred, deres kongelige højhed.

  Thomas Alexander Kær Kønig

 • En stor mand er død. R.I.P.

  Kvium

 • Deres kongelige højhed prins Henrik. Jeg husker mit møde med Dem. De var et hjerteligt og imødekommende menneske. Fuldstændig ukrukket og glad tog De imod os på Marselisborg, hvor vi sammen legede med hundene i haven. De var lige kommet nede fra kongeskibet, og vejret var til shorts og t-shirt i deres sommerresidens. Deres kammertjener tog et fint billede af os tre - De, jeg og min veninde og de tre hunde. De vil altid blive husket for deres imødekommenhed, glæde og hjertevarme.

  Charlotte Dahl

 • Farvel prins Henrik. Tusind tak, fordi De bragte Deres glæde ind i vores stuer. Og tak, fordi De passede på dyrene. Tak, fordi De var til.

  Lotte Tonok

 • Kender kun prins Henrik fra pressen og TV. Af og til kunne man ane, at han var fuld af spilopper. Men stor stor respekt for hans kunst, hans digte, hans kogekunst, hans musiske evner. En trist dag for Danmark. Har stået vagt om det danske kongehus igennem tre år.

  Erik Schlüter og Gerda Ashby

 • Modtag min dybfølte medfølelse til hele kongefamilien. Dyb respekt for prins Henriks sidste ønsker. Ære være hans minde.

  Dorthe Rasmussen, Skagen

 • Danmarks prins, folkets konge. En ægtemand, en far og en bedstefar. En livsnyder og begavet personlighed med sans for humor. En ener med hjertet på det rette sted har vinket farvel for sidste gang. Hvil i fred.

  Vibeke Janken, Aabenraa

 • Deres kongelige højhed prins Henrik. Vi vil altid huske dem som et humoristisk menneske. Det har altid været en glæde at høre Dem tale, fordi De altid har fortalt en anekdote, der kaldte smilet frem. Deres kunstneriske side gjorde indtryk. Vores tanker går til dronningen og deres familie. Må deres sjæl hvile i fred, og må deres familie få styrke til at klare det store tab.

  Farhat Rasool

 • Min tanker vil gå til kongehuset. En mand, som var ikke nok respekteret i Danmark. Danmark forstod ham ikke i tide. Nu er det for sent. Meget smukt, at hans aske fordeles på den måde. Han gik med Danmark i modgang og medgang. Må han leve i fred.

  Andreas 10 år, Randers

 • Kongehuset har mistet humoristen. Manden der kunne få smilene frem. Misforstået levemand og i bund og grund en ven af folket.

  Christian Duckert Birkedal

 • Jeg kondolerer og vil gerne udtrykke dyb respekt for prins Henrik, Henri, 'kong Henrik'. Et kært barn har mange navne i den danske befolkning, som ikke altid har udvist den store forståelse og respekt overfor en mand, der har gjort meget for sit nye land og har bevaret sit gamle land i sit hjerte. Min dybeste respekt og medfølelse til hele den kongelige familie.

  Susanne Vestergaard Knudsen

 • Prins Henrik tilførte det danske kongehus mange gode ting. Kongehuset er blevet mere uformelt og tilgængeligt takket være prins Henriks indflydelse. Mine tanker går til dronning Margrethe ll, kronprins Frederik, prins Joachim og resten af den kongelige familie. Æret være prins Henriks minde.

  Niels Erik Jensen, Roskilde

 • Hvil i fred, bon voyage, kong Henri af verden. Du smukke livsglade poesielskende boheme, drama queen med den vildeste tøjstil og en helt særegen sprudlende humor, der bar dig igennem og holdt dig flyvende over livets andedamme med bravour. Du og dronningen har skrevet historie som de royale bohemer. Jeg tror, at I har hygget jer med at være sammen og hjemme i atelieret. Uanset hvad, så var du sgu din egen. Med dyb respekt, hvil i fred.

  Susan Fredlund

 • Farvel prins Henrik. Tak for alt det, du har været og gjort for Danmark. Hvil i fred.

  Ole Kledal

 • Jeg var så heldigt at møde prins Henrik ved et festligt møde af de bilaterale udlandsforeninger. Som udlænding kan vi godt lide den charmerende franske accent og er i fuld forståelse for prinsens utilfredshed om titelproceduren. Vores dybe medfølelse går til hele den kongelige familie og deres sorg. Æret være prins Henriks minde. Au revoir.

  Luc De Moor, Dansk-Belgisk Selskab

 • Prins Henrik - tak for det, De gav videre personligt som officielt. Især Deres kunstneriske værker og digte, som vi alle forsat kan nyde og være inspireret af. Må De hvile i fred.

  Åse W. Jensen